Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
CM begeleidt jonge honden naar Koedijk

Gepost door Yuri Eijk op woensdag 23 maart 2011 om 08:02

Het is natuurlijk al langer duidelijk maar ook afgelopen zaterdag werd weer eens bevestigd dat we ons gelukkig mogen prijzen met jeugdbegeleider René Hennipman. Dit keer naam hij vier jonge honden onder zijn hoede om een rapidtoernooi te spelen in Koedijk, een dorpje vlak onder de rook van Alkmaar. Voordat we vertrokken werden we onder het toeziend oog van Ingeborg nogmaals streng toegesproken: “Huib alleen je eigen broodjes opeten, Joris niet huilen, Hein niet valsspelen en Yuri niet meer vechten”.

Ondanks dat Huib aanwijzingen vanaf de achterbank negeerde en zodoende op de A9 door wegwerkzaamheden langzaam moest rijden kwamen we ruim op tijd aan. We zagen al snel dat er aardig wat sterke teams meededen en we dus genoegen moesten nemen met de rol in de luwte. We zouden gaan spelen volgens het in het 2e zo succesvolle roulatiesysteem maar het prachtige zonnige lenteweer en het meisje achter de bierpomp zorgde er al snel voor dat er per ronde meerdere mensen hun plek wilde afstaan.

De eerste tweede rondes gingen redelijk volgens verwachting. Hier en daar werd er wat gemorst maar de teamoverwinningen zijn nooit in gevaar geweest. Ikzelf wist in ronde 2 eindelijk wat te bereiken met zwart tegen de ruilvariant van het Slavisch en op het moment dat ik kon gaan oogsten vlocht ik een tactische mogelijkheid in de stelling wat me een vol stuk kostte. Mijn tegenstander die nog geen actieve zet had gedaan kreeg de partij cadeau. In verloren stelling liet ik me vervolgens in het schaak staan en ik kreeg meteen een claim om de oren. Ik zou me doodschamen voor zo’n partij en dan ook nog eens claimen…. Later in het toernooi kreeg ik nogmaals de ruilvariant op het bord en ik heb het dan nu ook echt gehad. Mocht ik het toch nog een keer tegen me krijgen dan gelieve een ambulance te bellen want er gaat iemand gestrekt.

In de derde ronde speelden we tegen de Tokkies, een gelegenheidsteam met spelers van de Eenhoorn (Tom Balla en Jerrel Thakoerdien), een Purmerender (Warner de Weerd) en eentje van Aartswoudt (Marc Helder). Vanwege mij opzichtig falen werd er besloten dat ik ook de derde ronde reserve was maar bij het gaan van de gong moest Huib nog even naar een klein kamertje. Dus toen ben ik maar tegenover Marc Helder gaan zitten. Na 10 zetten theorie van het Konings-Indisch kwam Huib weer terug en nam mijn plaatst over. Niet gehinderd door enige kennis vond Huib het witte plan en met een ogenschijnlijk gemak werd de verbouwereerde tegenstander op een nederlaag getrakteerd. Helaas verloor de rest.

In de vierde ronde werden we naar boven ingedeeld tegen het sterke HWP, de latere winnaar van het toernooi. Hoewel we hier en daar wat kansjes hadden liegen de cijfers 3,5 – 0,5 natuurlijk niet. Na twee nederlagen op rij konden de titelaspiraties in de kast.

We bleven natuurlijk wel ons best doen en er werd weinig meer weggegeven. Zo werd een vriendelijke oude man professioneel door zijn vlag gedrukt. Enigszins terecht want dan moet je maar niet 19 minuten en een hoop seconden op winst spelen alvorens eens een keertje remise aan te bieden. Een keurige eindsprint van 4-0, 4-0 en 3-1 bracht ons op een respectabele 5e plaats. De eindstand van het toernooi kunt u hier vinden.

Totaal haalden we 10 matchpunten en 18 bordpunten. Individuele scores (punten / aantal partijen / gemiddeld bord): Huib 4/5/3,4, René 4/6/1,5, Yuri 3,5/5/3, Hein 3,5/6/2 en Joris 3/6/2,8.

Zoals gebruikelijk en wenselijk was de après- d'échecs natuurlijk weer het gezelligste gedeelte van de dag. De Tokkies kwamen bij ons zitten en er werd zelfs een bierpot gevormd. De Tokkies stelde hun gewonnen kazen ter beschikking aan de snijvaardigheid van Huib. Met een groot hakmes degradeerde onze Bourgondiër de homp kaas met verbazingwekkende precisie tot kleine stukjes (zie foto).

René bedankt voor de statistieken, Huib bedankt voor het rijden, Hein bedankt voor de foto’s en Joris bedankt voor …. Uh, je stralende aanwezigheid. Ik heb genoten, het was een geslaagde dag.

Huib Middelhoven snijdt de kaas aan.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Wim Zwinkels op donderdag 24 maart 2011 om 15:30

Altijd van je afsnijden!
(basismateriaal is kurk, wie kent hem nog?)


Gepost door Huib Middelhoven op woensdag 23 maart 2011 om 08:52

Wat doet die jongen hierboven dat toch weer soepel! ;-)



Contact | Formaliteiten