Verslag Schaakoff

Beste Schakers

Inmiddels is ons interne seizoen op zowel de maandag als de vrijdag weer begonnen. Een nieuw initiatief in dit nieuwe seizoen is de door de KNSB georganiseerde schaak-off, wij van ZSC Saende hadden 17 september de voorrondes op onze club en wat een succes was dat! Waar het natuurlijk erg spannend was wat de opkomst zou worden dit seizoen kunnen wij erg tevreden zijn en de conclusie trekken dat er na 1,5 jaar stilstand volop leeft in de Zaanstreek.

Er waren in totaal 23 deelnemers met een mix tussen schakers van ZSC, het witte paard en nieuwe deelnemers. Voor de toppers een leuke gelegenheid zich warm te spelen voor de KNSB competitie die 18 september was en voor de beginners een mooie mogelijkheid om te kijken hoe gezellig fysiek schaken op een schaakclub kan zijn. Er werden groepen van 4 gemaakt en iedereen werd op sterkte ingedeeld zodat iedereen 3 partijen op zijn eigen niveau kon spelen.

In de Meesterklasse bleek Chris de Sagher te sterk voor iedereen, met 3 uit 3 was hij de overduidelijke winnaar. Rene Hennipman speelde die dag erop niet extern en was zo vriendelijk iedereen in zijn groep wat vertrouwen te gunnen.

In de 2de groep liet onze nieuwe jeugdtrainer Sem Visser met 2,5 punt zien dat hij het schaken zeker niet verleerd is. Dat iedereen in deze groep minimaal 1 punt had gescoord liet wel zien dat in deze groep iedereen aan elkaar gewaagd was

In de 3de groep hield Gerard van de Berg de eer voor ZSC hoog door bij een gelijke stand een ingelaste beslissende pot te winnen en daarmee de groepswinst te pakken. Met 3 spelers eindigend met 2 punten was deze groep dan ook spannend tot het einde.

In de 4de groep was het vrij duidelijk, Emil Aktas was de favoriet en maakte het ook volledige waar door met 3 uit 3 de groepswinst te pakken. In deze groep scoorde Marnix Dusebout 2 punten en we hopen dit jeugdig talent dan ook als nieuw lid binnenkort te mogen verwelkomen

Groep E werd een prooi voor Ronald Dusebout, er was nog even wat twijfel hoe het aan te pakken nadat er 3 spelers op 2 punten waren geëindigd maar na het terugtrekken van Albert de Wit werd er tussen Roland en Manouk Hanning een beslissende pot gespeeld die Ronald ook wist te winnen. De jonge Wanuja kon helaas niet mee in dit geweld maar geef hem nog een paar jaar en dan zal hij ongetwijfeld wel meekunnen.

In de laatste groep waren er 3 deelnemers en wist ons nieuwe enthousiaste lid Rene Verhaart hier de winst te pakken, ook hier was een beslissende partij nodig tegen de ervaren Albert Oole waartegen hij in de groep remise had gespeeld.

Hierbij wil ik nog even iedereen bedanken voor de opkomst, met name de nieuwe spelers  en hopelijk wordt het nog wat met de winnaar op de regionale play-offs ??, houdt de eer van ZSC hoog zou ik zeggen!

 

Met vriendelijke schaakgroeten

Erik van Nassau

Wedstrijdleider Intern


Nieuwsoverzicht
Clubavonden
Maandag en vrijdag vanaf 20:00 uur.
Jeugd: maandag en vrijdag 18:45 - 19:45 uur.
Locatie:
Biljart- en denksportcentrum BOKO
Kraakstraat 42 te Zaandam.

Sponsors