Update externe

NHSB/KNSB Weekend    door Chris de Saegher

Het was voor ZSC/Witte Paard afgelopen weekend een soort van ‘Super Saturday’. Alle KNSB-teams kwamen thuis in actie en voorafgaand daaraan maakten ook nog eens 4 NHSB-teams hun opwachting in de Viertallen Competitie. Zoals dat zo vaak opgaat met wisselende resultaten.

Het eerste achttal kon de in ronde 2 ingezette stijgende lijn niet doorzetten en verloor met 3-5 van Santpoort. De sterkste spelers waren voornamelijk over de witte borden verdeeld en daarvan lieten er bij de onzen teveel halfjes liggen. Boven de rode streep blijven, luidt nu het devies.

Het tweede achttal rekende soeverein af met Paul Keres 5. De toon werd gezet door een oude bekende: Erik Janssen. Sinds kort weer lid geworden en het weerzien met oud-clubgenoten van zowel ZSC-Saende als Het Witte Paard inspireerde hem tot een vlot gevoerde koningsaanval, waar hij in het verleden ook al patent op had.

Het derde achttal bleef net met lege handen achter tegen de reserves van Santpoort. Dit ondanks een keurige plusremise van Machiel Moes tegen hun sterktste speler André Kunst (1900+). Aangezien dat tevens een invaller betreft met ook een hogere rating dan sommige spelers van Santpoort 1, ligt er wellicht nog een reglementair bonushalfje in het verschiet?!

De stunt van de dag was voorbehouden aan het vierde achttal. Waar tegen VAS 7 vorig seizoen nog met 8-0 werd verloren, bleven de mannen van teamleider Daniël Teeuw dankzij een paar ‘Van Gaaleske’ positiewissels ditmaal aan de goede kant van de score.

Een dag met een heel hoog saamhorigheidsgehalte, dat nog eens verstevigd werd door de aanwezigheid van Erik van Nassau, die bereid was gevonden de rol van wedstrijdleider te vervullen.

Een mooi affiche op de vrijdag in Boko, waar in de wedstrijd tussen ZSC/Witte Paard V3 en V4 acht jeugdspelers hun debuut maakten in de NHSB Competitie. Het plan van de jeugdleider om de krachten enigszins gelijkelijk over beide teams te verdelen viel een beetje in duigen door de afzegging van Lucas de Vries die in de aanloop zo ongelukkig was geweest om zijn scheenbeen te breken (sterkte en een snel herstel toegewenst!), resulterend in een ietwat geflatteerde 4-0 voor V4!

Het tweede viertal verloor nipt in Castricum, maar het eerste viertal zette zich stevig op de kaart door in de sterkste poule Chess Society Zandvoort met 3½-½ aan de kant te zetten.

En dan kwam het team dat het op papier echt moet waarmaken, ZSC/Witte Paard N2 nog geen eens in actie. In een poule met 6 andere zestallen waren zij de eerste ronde vrij.

NHSB Vlaggenschip ZSC/Witte Paard N1 won in ronde 1 wel van Santpoort (met maar liefst 6½-1½!) en kon in ronde 2 op haar lauweren gaan rusten met een vrije ronde. In ronde 3 staat De Wijker Toren op het menu en zal duidelijk worden of de blik het hele seizoen naar boven gericht kan zijn.

 

 


Nieuwsoverzicht
Clubavonden
Maandag en vrijdag vanaf 20:00 uur.
Jeugd: maandag en vrijdag 18:45 - 19:45 uur.
Locatie:
Biljart- en denksportcentrum BOKO
Kraakstraat 42 te Zaandam.

Sponsors