Kalender:
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
7-6Interne vrijdag competitie ronde 29
10-6Interne maandag competitie ronde 37
14-6Interne vrijdag competitie ronde 30
17-6Interne maandag competitie ronde 38
Regel 25 van het notatieblaadje van V.V.V.

Gepost door Dirk-Willem Swart op zondag 25 september 2005 om 14:58

De eerste seizoenswedstrijd van het tweede in de promotieklasse werd gisteren gespeeld in Alkmaar. In het centrum aan de Varnebroek in de loge van het Odd Fellowhouse. Ondertekende was afgelopen woensdag reeds op verkenning gegaan om zeker te weten waar er gespeeld moest worden, want normaal speelt V.V.V. tijdens de clubavond op een andere locatie. Bovendien kan je een parkeerprobleem verwachten in het centrum van de stad als je met de auto komt op zaterdagmiddag.
 
Na een week lang vergeefs geprobeerd te hebben een invaller te regelen voor Yuri – die was opgeëist door het eerste – is het de nacht van tevoren gelukt om Jaron bereid te vinden mee te doen. Zo heeft hij een wezenlijke bijdrage geleverd aan zowel de overwinning van het 1e als het 2e, want broer Dennis reed de spelers van het eerste in Jaron’s auto naar Utrecht.
Joris, langs deze weg; tevens bedankt voor je beschikbaarheid.
 
Het 2e team van ZSC-Saende heeft de haalbare doelstelling hebben om hoger te eindigen in de eindrangschikking dan de 5e plaats van het vorige seizoen! Net als vorig jaar spelen ASG, Wijkertoren 2, Aartswoud, Heemstede en 0-0-0 in onze poule. Daar is het sterke HWP Koog a/d Zaan bijgekomen. ASG, Aartswoud en 0-0-0 eindigden vorig jaar boven het 2e team. Dit komende seizoen hebben wij een sterk team met een topbezetting aan de hoogste borden dat deze 6 clubs moet kunnen verslaan! De overige 3 clubs; Krommenie, De Uil en V.V.V. moet ons team op routine kunnen verslaan.
 
De wedstrijd:
 
Eric Bark was als eerste klaar. In 21 zetten versloeg hij met zwart zijn tegenstander met een Blumenfeldgambiet. Laura vernietigde haar tegenstander met het loperpaar over de zwarte velden middels een dubbele aanval (tegelijkertijd matdreiging en een stuk dat aangevallen stond). Helaas kon Jaron het met zwart niet bolwerken tegen de heer Appel. Uit respect en dankbaarheid vanwege de presentie van Jaron zal ik de leeftijd van deze heer niet noemen, maar hij was reeds clubkampioen van V.V.V. in 1932 !!  Tussenstand 1 –2.
Daarna ging de teamleider stevig in de fout vanuit mindere stand. Henk won met een beetje geluk een volle toren. Tussenstand 2 – 3 voor de eerste tijdcontrole.
 
Na een pionwinst te hebben verzuimd was Frank de laatste zetjes van de eerste tijdnoodfase repeterend schaak aan het geven met zijn dame. Hij had 40 zetten genoteerd, zijn tegenstander echter 39! Met nog een minuut op de klok besloot Frank om snel nog even voor de zekerheid zijn 41ste zet uit te voeren. En dat was maar goed ook, want in het notatieblaadje met meerkleurig clubicoon van V.V.V. schuilen gevaren. De eerste 50 zetten kunnen worden genoteerd op de voorzijde in twee kolommen. In de eerste kolom 25 zetten. In de tweede 26 tot en met 50. Maar op de 25ste zet is er geen stippellijn om op te schrijven, ook niet op de 50ste zet trouwens. Per ongeluk had Frank zijn 25ste zet  bovenaan in de 2e kolom bij zetnummer 26 geschreven. Derhalve had hij er geen 41, maar juist op tijd 40 gedaan. Met het oog op de tussenstand en een betere stelling stelde hij remise voor. Dit werd geaccepteerd.
 
Inmiddels had Huib in tijdnood zijn pluspion naar de 7e rij gebracht. Zijn tegenstander begon voor de 40ste zet diep na te denken en zijn vlag viel. Voor de zekerheid claimde Huib het vallen der vlag, want zelf meende hij nog maar 39 zetten te hebben gedaan. De wedstrijdleider – onze oude clubgenoot Hans de Jong van Reaal verzekert het allemaal – werd geattendeerd en kon niks anders concluderen dan dat zijn clubgenoot door zijn vlag was gegaan omdat hij tevens in de valkuil van het eigen clubnotatie blaadje was getuimeld; het overslaan van zet 25!!!
De wedstrijdpunten waren binnen want in chronologische volgorde maakte Huib het 4e punt en Frank kort daarna het belangrijke 4½ punt.
 
Enkel Ben en zijn tegenstander speelden nog terwijl de wedstrijd reeds was beslist. Ben had voordeel en een pionvoorsprong als ik me niet vergis, echter na afruil van de zware stukken bleef er een niet zo een gunstige stelling voor Ben meer over als hij had gedacht. In een stelling met ieder 3 lichte stukken en 3 pionnen speelde de heren nog een uurtje door.
Henk was inmiddels weggegaan. De overige teamleden wachtten eendrachtig. Ondergetekende overlegde met de collega teamleider of remise een goede uitslag was. De teamleider antwoordde dat heer Kramer graag lang doorspeelde. Even later trok Huib de stoute schoenen aan en vroeg Ben om remise aan zijn tegenstander aan te bieden. “Maar dat neemt ie waarschijnlijk toch niet aan.” antwoordde Ben. “Heb je het al aangeboden?” vroeg Huib. “Neen” zei Ben. Kort daarop bood Ben remise aan en dat werd geaccepteerd. Einduitslag 3-5.
 
Terug met de Chrysler Neon van Huib naar het centrum van Zaandam.Ben reed naar het station met Eric en Jaron. Het viel me op dat Huib nog netter en voorzichtiger reed dan Ben op de heenweg. Maar dat had een oorzaak. Huib vermoedde dat zijn banden niet hard genoeg waren. Ondergetekende oordeelde in zijn eigenwijsheid dat Huib gewend was om alleen te rijden en dat er nu 4 mensen in zijn auto zaten en dat, dat de oorzaak van het vreemde rijgedrag van zijn auto was. Ondertussen oordeelde Laura dat de hoofdsteunen in Huib’s bolide niet hoog genoeg konden. Op de Coentunnelweg aangekomen stond Huib erop om eerst zijn banden op te pompen bij de Esso langs de Eraflats.
Waauh, de banden kwamen gemiddeld per stuk 0.4 bar tekort.
 
Op naar de Tapasbar. Op de Wilhelinabrug voegde Jaron zich bij ons (Huib, Laura, Frank en Dirk). In het restaurant zaten Rene, Marte en Edwin. We hebben er gezellig met zijn achten gegeten – nadat de kok een uurtje later in de keuken aankwam. Later werd er door 5 diehards geanalyseerd in de verbouwde Fabriek.
 
Uw teamleider is zeer verheugd met de goede start en de score van twee wedstrijdpunten!
 

Persoonlijke uitslagen ronde 1 van seizoen 2005-2006, zaterdag 24 september 2005:

V.V.V. 1-ZSC-Saende 2
1.J. Smorenberg2105-Frank Tijdeman2009½-½
2.J. Leek1931-Eric Bark20690-1
3.J. Kramer1959-Ben v.d. Bergh1891½-½
4.A.J. Buitink1832-Huib Middelhoven18780-1
5.R.G.D. Groot1892-Dirk-Willem Swart17291-0
6.L.P.A. Haakman1798-Laura Wiertz-Boszhard18060-1
7.J. Drewes1754-Henk Grondsma18080-1
8.D.B.A. Appel1772-Jaron Rosegg17171-0
188018633- 5

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten