Kalender:
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
Steun Piet !!

Gepost door André Breedveld op dinsdag 6 juni 2006 om 22:47

Beste clubgenoot.

De heer Piet Prast is terminaal ziek. Er is bij hem alvleesklierkanker gediagnosticeerd en dit betekent een beperkte levensverwachting van niet langer dan een jaar.
Gisteren hebben Carmen en ik hem bezocht in het Zaans Medisch Centrum, voorheen De Heel, waar hij sinds 27 mei verblijft.

Ik weet dat sommige leden zich afvragen of Piet aanspreekbaar is. Laat daar vooral geen misverstand over bestaan: volledig!!
Hij toont onverminderd interesse in het wel en wee van onze vereniging. Een illustratie hiervoor is dat de ‘kwestie Ap’ hem erg bezig houdt. Piet heeft hem gesproken en denkt Ap over de streep te hebben getrokken. Ik vind dit tekenend voor zijn fijne persoonlijkheid en sociale bewogenheid!
Lichamelijk heeft Piet het zwaar te verduren.
Gisteren kon hij niet eten en drinken en lopen lukte niet. Talloze bijwerkingen maken het ziektebed nog onaangenamer. Piet klaagde dat hij niet meer hard kan spreken. Ik kon hem troosten met de opmerking dat hij nooit een man met stemverheffing is geweest, maar wel van goede argumenten.

Negentig jaar, een gezegende leeftijd.
Maar het doet verdriet dat Piet aan zijn laatste hoofdstuk is toegekomen, terwijl het leven hem nog zo bijzonder lief is. De verbondenheid met zijn zuster, kinderen en kleinkinderen, de grote interesse in historie (in het bijzonder die van Amsterdam, favoriete schrijver Geert Mak), de ijzeren wil om zichzelf te blijven ontwikkelen.
Wat schaken betreft: hij ging op zijn 89 ste nog “De Leeuw” bestuderen. Geloofde uiteindelijk het passende antwoord op 1.e4 te hebben gevonden. De avances met Fritz 9 zijn ons allen bekend.
Wie zijn ziel en zaligheid toevertrouwt aan een database met miljoenen partijen staat midden in het leven.
Ik herhaal wat ik eerder schreef: negentig jaar oud, maar bijna een eeuw jong van geest

Toen ik hem een dag na de onheilstijding telefonisch sprak leek Piet plotseling te zijn beroofd van zijn kenmerkende levenslust. Nog geen etmaal later werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis.
Piet heeft zich intussen gelukkig enigszins herpakt. Er schemert weer iets van zijn bewonderswaardige veerkracht.
Zo vertolkte hij de hoop een kamer te krijgen in een tehuis dat hij niet hoeft te delen met anderen. Waarin hij wat eigen spulletjes kan neerzetten, zoals de computer. Zoon Hans en dochter Carla zetten zich hiervoor in.
Juist als ik dit opschrijf belt Cor mij en vertelt dat hij vandaag met Tine op bezoek is geweest. Het laatste nieuws is dat het er naar uitziet dat de wens in vervulling gaat en er een mooie kamer in Evean Oostergouw voor Piet beschikbaar komt, zo rond het einde van deze week. Dit is enkele honderden meters van het ziekenhuis verwijderd.

Tot nadere kennisgeving verblijft Piet in het Zaans Medisch Centrum, Koningin Julianaplein 58, 1502 DV Zaandam, kamer 404, bezoektijd 16.00 – 20.00 uur.

Míjn wens is dat u snel een kaartje stuurt of Piet bezoekt.
Hij zal het ongetwijfeld enorm waarderen u te spreken of een blijk van uw belangstelling te ontvangen.
Voor alles mogen wij Piet niet vergeten en verdient hij onze krachtige steun!!

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten