Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Jaap Kruijver

Gepost door Cor van Dongen op dinsdag 29 augustus 2006 om 13:05

Vanmorgen ontving ik het droeve bericht dat Jaap Kruijver, een leven lang lid van Het Witte Paard, afgelopen zondag op 66-jarige leeftijd is overleden.
Ik ken Jaap vooral uit de tijd dat ik bij Het Witte Paard speelde. Samen hebben wij vele jaren in het bestuur van de Koog-Zaandijkse schaakclub gezeten.
Jaap was een rustige, vriendelijke, goedmoedige man die echter in vuur en vlam kwam te staan als zijn grote passie ter sprake kwam: het jeugdschaak, het dames- en meisjesschaak. Onvermoeibaar heeft hij zich jarenlang ingezet voor het promoten van het schaakspel en het verzorgen – of het organiseren – van jeugdschaaktraining en schoolschaaktoernooien. Met niet aflatende energie zette hij zich voor zijn pupillen in en tal van kinderen en jongelui die in hun jeugd hebben leren schaken zullen – op school, op de Zaanse schaakclubs, op schaaktoernooien, tijdens trainingen of bij het afnemen van schaakexamens – vaderlijke (en soms belerende) adviezen hebben gekregen.
Het Zaanse schaakwereldje, Het Witte Paard in het bijzonder, mag zich gelukkig prijzen met dit soort leden die zich gedreven, onbaatzuchtig en met een enorme dosis liefde inzetten voor hun vereniging en hun favoriete spel/sport.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen en te condoleren op donderdag 31 augustus van 19.30 tot 20.30 uur in het uitvaartcentrum van de Associatie, Jan van Scorelstraat 9 in Zaandam.
De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 1 september om 14.30 uur in het crematorium Zaanstad, Wibautstraat 282 in Zaandam-Zuid.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten