Kalender:
29-3Pasen "geen schaken"
1-4Pasen "geen schaken"
5-4Interne vrijdag competitie ronde 21
8-4Interne maandag competitie ronde 29
12-4Interne vrijdag competitie ronde 22
15-4Interne maandag competitie ronde 30
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
Vrijdagcompetitie van start!

Gepost door Cor van Dongen op dinsdag 12 september 2006 om 21:46

Aan het – elektronische – indelingsprogramma wordt op dit moment hard gesleuteld. Met dop- en steeksleutels, kruiskop- en schroevendraaiers en de befaamde Engelse sleutel (1 c4 e5) wordt de laptop gebruiksklaar gemaakt. Dat betekent dat voorlopig de indeling nog met de hand zal geschieden. Ondergetekende, de nieuwbakken wedstrijdleider-intern op de vrijdagavond, had weinig moeite met de indeling van de eerste ronde: 7-1, 8-2,…12-6 en 19-13, 20,14,…24-18, op basis van de (club)ratings.

Vierentwintig deelnemers dus, een redelijk bemoedigend begin van de competitie. Blij verrast was ik om Hans Galjé na een paar jaar afwezigheid weer op de clubavond te mogen begroeten. Zijn rentree verliep wat stroef. Yuri legde hem het vuur na aan de schenen, bood in wederzijdse tijdnood remise aan, een aanbod dat snel werd geaccepteerd. Helaas! In de slotstelling kon Hans gewoon een loper van het bord nemen waarna voor hem een gewonnen eindspel had geresteerd.

Ook Ab de Jonge – old soldiers never die – gaf na een sabbatical van een half jaar weer acte de présence. Hij bleek het nog niet verleerd.

Mooiste overwinning van de avond kwam op naam van André te staan, die een paard in de aanval stak. René wist nog wel af te wikkelen naar een eindspel (met een stuk meer dus) maar een zwarte armada aan pluspionnen, in gesloten linie opstormend richting de Jasykoffstraat, werd René te veel.

Ben kreeg tegen Cor remise aangeboden, sloeg het aanbod af, en trapte twee zetten later in een venijnig valletje wat hem een pion kostte. In het dame-toren-eindspel liet hij zich snel overrompelen.

Twee jeugdspelers, Tom en Arnold, spelend met een aangepast speeltempo, werden voor het eerst in het diepe van de seniorencompetitie gegooid. ’t Zal nog even duren voordat het B-diploma wordt gehaald. Vandaag had het nog veel van ‘reddend zwemmen’…

 

Twaalf partijen, een bemoedigend begin (hoewel je iedere keer weer hoopt dat enkele – sterke – notoire thuisblijvers weer eens hun schaakkunsten zullen gaan vertonen).

Enfin, tijd voor enkele huishoudelijke mededelingen.

·                    Schrijf je z.s.m. in voor de bekerwedstrijd bij Machiel! Eerste ronde: 15 september a.s.

·                    Voor de interne competitie: kom op tijd. Uiterlijk 19.50 uur aanmelden in de speelzaal (en dus niet aan de bar blijven hangen) bij de indeler. Een abonnement op de interne nemen kan ook, maar dan uiteraard op tijd afbericht geven in geval van verhindering.

Telefonisch aan- of afmelden is ook mogelijk. Liefst zo tijdig mogelijk, maar in ieder geval op de vrijdag zelf vóór 18.30 uur, op tel. 075-6350309.

·                    Tweede ronde vrijdagcompetitie: 22 september a.s. (voorafgaand aan de KNSB-wedstrijd van zaterdag 23 september. Ik ben dan zelf verhinderd om de indeling te doen, maar ben blij dat Joris Moes bereid is die avond in te delen. Dus eventuele aan- of afmeldingen tijdig aan het (telefonische) adres van Joris bekend maken!

·                    De trainingen.

Lekker wat aanmeldingen al voor de trainingsavonden – op een zestal dinsdagavonden in de BOKO – van schaakmeester Afek. Voor de andere trainingen loopt het nog niet storm; kortom, schroom niet om je op te geven. (Persoonlijke mening: en schroom niet, ook al ben je geen topspeler op onze club, om je gewoon voor de cursus van Afek aan te melden! Altijd leerzaam, en gezellig!)

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten