Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Derde ronde vrijdagcompetitie ZSC-Saende 29 september 2006.

Gepost door Cor van Dongen op zaterdag 30 september 2006 om 08:54

Remco is flink opgeschoten met het indelingsprogramma voor op de computer. Het raamwerk is klaar maar enkele kinderziektes – op het gebied van de gebruikersvriendelijkheid – moeten nog worden verholpen. Dat betekende wel dat de computer vanavond de indeling voor zijn (of is het haar?) rekening mocht nemen. Dat leverde een paar gepeperde duels op.

De nummers één en twee van het afgelopen seizoen tegen elkaar, en de nummers drie en vier.

Het kwaliteitsoffer dat Cor tegen André bracht viel uiteindelijk in de categorie luchtkasteel. Net toen de clubkampioen de winst in het eindspel voor het grijpen had, begon-ie te aarzelen. Maar ook Cor greep de geboden kans niet zodat het uiteindelijk een heel spannende remise werd waar beide spelers niet helemaal content mee waren. Dat gold ook voor Dennis Rosegg die in een rasechte Koningsindiër (met wit) zijn initiatief op de dame vleugel zag doodbloeden. Daarmee werd tegenstander Mark Grondsma trotse koploper, ondanks gescheurde enkelbanden – voetballen is ook niks voor je, Mark -  met een honderd% score.

Erik Breedveld veroverde een pionnetje tegen Huib die dapper tegenspartelde en op initiatief speelde. Erik wikkelde voorbeeldig af, stond even een paard achter, maar had keurig gezien dat-ie dat weer terug veroverde. Mooi gespeeld! Bij de rest van de negen partijen vielen er weinig verrassingen te noteren, hoewel, de remise die Henk Arends tegen betonvlechter Dirk-Willem Swart behaalde mag gezien worden.

Negen partijen. Tel daar de acht partijen van het derde bij op (dat roemloos met 2½-5½ ten onder ging tegen de krijgers van Koedijk), dat maakt zeventien partijen, zodat er zelfs tafeltjes uit het belendende zaaltje aangerukt moesten worden. Gezellige clubavond, ondanks dat een aantal van de derde teamspelers teleurgesteld afdropen vanwege het grote aantal gemiste kansen. (Vooral Martin Oudejans, playing-captain a.i., had reden tot klagen. In een paard-pionneneindspel raakte hij in een reflex een pion aan. Die moest genomen worden, en dat bood de tegenstander precies de gelegenheid te ontsnappen.)

Komende vrijdag, 6 oktober, is de 2e ronde van de bekerronde om de Jacob Punt Bokaal.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten