Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Zesde ronde vrijdagcompetitie ZSC-Saende

Gepost door Cor van Dongen op zondag 29 oktober 2006 om 10:04

Een unieke manier om in te delen. De techniek staat voor niets. Indeler Cor belde de namen van de deelnemers aan de 6e ronde door naar Amsterdam, alwaar programmeur Remco de gegevens invoerde in het digitale zenuwcentrum van ZSC-Saende: de laptop (waarop rond deze tijd de laatste gebruikersvriendelijke snufjes van het indelingsprogramma worden gezet).

Er speelden geen teams voor de buitencompetitie, zodat de opkomst mager genoemd mag worden (mede door de afwezigheid van clubkampioen André, die zich samen met Carmen voor een weekje overgeeft aan de Bourgondische geneugten van het Limburgse Leven.
Ook Mark Grondsma gaf afbericht, vanwege een overvol schaakweekend (Hutton-toernooi).
Een paar krenten uit de schaakpap:
Jan-Bart Abcouwer leek optimaal te profiteren van een passieve zet in de opening van Cor van Dongen. Laatstgenoemde kromde echter de rug en slaagde erin, met veel kunst- en vliegwerk (Ta8xc8-b8-b7), de zaak bijeen te houden. Jan-Bart koos – in lichte tijdnood – voor een remisieaanbod dat in dank aanvaard werd.

Erik Breedveld werd in de openingsfase (van het Siciliaans) geheel overrompeld. Het kostte hem de kwaliteit. Wonderwel snoepte hij nog een pionnetje mee en als hij zijn paard actief in het spel gebracht zou hebben, dan had hij het René, zo bleek in de analyse, heel lastig kunnen maken. Nu, met een passieve opzet, werd hij snel matgezet.

Pim Hoff leek alles onder controle te hebben in een dame-toreneindspel. De geniepige zetjes van Huib (meester van het verzilveren van minimale voordeeltjes) deden hem uiteindelijk toch de das om.

Ab de Jonge stond huizenhoog gewonnen tegen Laura, maar… liet zich in tijdnood de kaas van het brood eten. Zelfs een remiseaanbod van Ab in gewonnen stelling werd niet geaccepteerd. Pijnlijk verlies voor Ab. Tja, tijd(nood) is een belangrijke factor in het schaken; het komt niet alleen op de stelling aan.

Sjaak Veth snoepte in de opening een pionnetje mee van Henk Grondsma. Sjaaks stelling was toen wel gatenkaas maar met een opportunistische aanpak – alles op de aanval – kun je ver komen. Zo ook Chocolade-Jacques.
De gedetailleerde uitslagen staan hieronder vermeld.

Let op: komende maandag (30 oktober) en vrijdag (3 november) is BOKO-bobo Frank Tijdeman erin geslaagd een keur aan (Europese) damsters naar ons clublokaal te lokken voor een damtoernooi van allure. Dat betekent dat er op deze data géén clubavonden van ZSC-Saende zullen zijn.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten