Kalender:
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
Verslag ronde 8 vrijdagcompetitie

Gepost door Cor van Dongen op zondag 26 november 2006 om 19:19

Een vreemde bezetting. Het KNSB-bekerteam moest spelen maar reeds vroeg waren er afberichten van André Breedveld, Edwin Woudt, Albert Toby en Yuri Eijk. Cor van Dongen (moest werken voor de krant) en Erik Janssen moesten op het laatste moment afzeggen. Mark Grondsma was ziek. Een groot aantal andere kandidaten (Eric Bark, Frank Tijdeman, Jesper de Boer en anderen) mochten eigenlijk niet opgesteld worden omdat zij dan later niet meer voor het NHSB-bekerteam zouden mogen uitkomen. Potentiële invallers uit het derde konden óók niet, want het derde (Martin Oudejans, Peter Roggeveen, Wim de Boer, Pim Hoff, Gerard v.d. Bergh, Frans Rappange en Mirko Lukacs) moest (thuis) spelen tegen Attaqueer. Uiteindelijk bleken Dirk-Willem Swart, Ben v.d. Bergh en Joris Moes bereid, samen met Dennis Rosegg als enige vertegenwoordiger van het eerste, de schaakhandschoen (zwart-wit geblokt; een gat in de markt) tegen AAS op te nemen. Dat dit bekerteam het moeilijk zou krijgen, was duidelijk. Maar een 0-4 nederlaag is wel erg veel van het goede, jongens!
Niet getreurd.
In alle drukte (beker, 3e, zelf spelen) vond Joris Moes ook nog tijd voor mij in te vallen als indeler. Wederom bedankt, Joris. Joris zond me een kort verslag van de (5) partijen die er voor de interne werden gespeeld:
 
Het was een drukte van jewelste afgelopen vrijdag. Het derde, het KNSB-bekerteam en daarnaast nog 5 partijen intern zorgden voor een volle zaal. Het bekerteam was ernstig verzwakt, alleen Dennis was aanwezig van het eerste. Onze tegenstander AAS uit Aalsmeer was dan ook veel te sterk en won met 4-0. Het derde moest tegen het veel zwakker geachte Attaqueer 1. Attaqueer werd dan ook eenvoudig met 7-1(!) opzij gezet.
De spannendste partij in de interne was die tussen Hans Galjé en Henk v/d Eng. Henk ging in verloren stand door z'n vlag, maar ook Hans had niet veel tijd meer. Henk Arends hield lang stand tegen Eric Bark, maar moest toch zijn zegereeks stoppen. Het topaffiche was Jan-Bart tegen René. René kreeg hiermee de mogelijkheid om zich te revancheren op het verlies tegen Jan-Bart in de Jacob Punt-bokaal. Dat lukte echter niet en hij verloor.
(Joris Moes)

Programma voor de komende week:
Maandag 27 november: ronde 11 maandagcompetitie.
Dinsdag 28 november: training groep III door Yochanan Afek
Vrijdag 1 december: ronde 8 vrijdagcompetitie.

LET OP!
Binnenkort zal redacteur André Breedveld het kerstnummer van De Matiak uitbrengen.
Als u wilt dat dit een nummer wordt met veel lees- en schaakplezier: lever dan asjeblieft eeen dezer dagen een stukje, partij of wedstrijdverslag in!!!!!

Tot slot de gedetailleerde uitslagen van ronde 8 vrijdagcompetitie:
Jan- Bart Abcouwer  - René Hennipman  1-0
Henk Arends   - Eric Bark   0-1
Hans Galjé   - Henk v/d Eng  1-0
Ab de Jonge   - Gerard Smit   ½-½
Arnold Rijksen  - Peter Heijboer  ½-½

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten