Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Rondeverslag van de 16e ronde van de vrijdagcompetitie ZSC-Saende.

Gepost door Cor van Dongen op zaterdag 27 januari 2007 om 06:31

Een bemoedigende opkomst, zeker als we de grote afvaardiging van ZSC-Saende-spelers op het Corustoernooi in aanmerking nemen.

Peter Heijboer kwam gewonnen te staan tegen Pim Hoff maar miste het killersinstinct om de overwinning daadwerkelijk binnen te slepen. Pim won, na harde strijd.

Jaron Rosegg was tevreden: zijn koningsaanval tegen Ab de Jonge viel slechts te stoppen door het opofferen van materiaal, waarna de winst niet zo moeilijk meer was voor Jaron.

Laura won heel gemakkelijk van jeugdspeler Thom Scheeve. Heel wat moeilijker had Henk v.d. Eng het tegen een andere jeugdspeler, Arnold Rijksen. Arnold stond, ondanks enkele compromitterende zetten in de opening, helemaal niet zo slecht. De ervaring van Henk gaf uiteindelijk de doorslag.

Joris Moes stond een stuk voor maar zijn stukken op de damevleugel waren vleugellam. De bevrijding ging ten koste van een kwaliteit. Even leek een ver opgerukte pion van Joris nog enige hoop te bieden maar Mirko Lukacs incasseerde op rustige wijze het hele punt.

Dirk-Willem zocht de complicaties op in de opening en kreeg het lid van het schaakdoosje op de neus. Henk Arends ging in de opening op de witte koning af en dat zorgde snel voor de overwinning. Goed gespeeld! Een kurzpartie!!

René Hennipman met wit tegen Huib Middelhoven, je zou er bijna bij in slaap vallen, van al die fijnzinnige manoeuvres in de opening. Huib leek met zwart zeker niet minder te staan, maar op het eind van de partij had René vrij spel en stonden de stukken van Huib gebonden. René moest er na afloop hartelijk om lachen. Als we alle spelers uit de stand schrappen met één of nul partijen, staat René in de top drie!

Martin Oudejans vond de moed om na een snelle nederlaag in Corus zijn gedecimeerde krachten ook nog in te zetten in de interne. Lange tijd leek dit op een catastrofe uit te lopen tegen Tom Broekhuizen. Martin speelde op de schwindel en toen Tom ook nog eens verzuimde eeuwig schaak te geven, ging Martin er met het volle punt vandoor.

Tijdnoodspektakel bij Yuri Eijk tegen Cor van Dongen. Cor offerde eerst een pion en in het middenspel, haast gedwongen, een kwaliteit voor activiteit. Yuri verloor een nuttig tempo, en dit bleek fataal. Zo wees Cor een van zijn naaste concurrenten weer terug.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten