Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Uitslagen ronde 17 vrijdagcompetitie

Gepost door Cor van Dongen op zondag 4 februari 2007 om 08:36

Je biedt je tegenstander iets te drinken aan en een half uurtje later zie je de man met een drankje in de hand, zonder dat-ie jou wat heeft aangeboden. Bij mij staan dan de stekels recht overeind en ik schaak gelijk zo’n 200 elopunten minder van ergernis. Daar kwam bij, dat waar ik me had ingesteld op een loopgravenoorlog in de oude Ben-Oni, mijn tegenstander met wit op simpele wijze in een valletje trapte en een stuk verloor. Oké, hij had nog wat vage kansen, maar bij adequaat tegenspel was er niets aan de hand geweest. Ik had de zin in de partij echter allang verloren en speelde ongeïnspireerd, op de automatische piloot, verder. Zoiets is natuurlijk fnuikend. Met actief tegenspel waren er leuke remisewendingen voorhanden doch… ik liet me gewillig naar de slachtbank lijden.

Gelukkig deelden mijn teamgenoten niet in de malaise, integendeel. Op zaterdagmiddag werd DD-2 met een 6-2 nederlaag naar huis gestuurd. Ik kon er de lol niet van inzien. Schaken blijft een individuele sport en voor het eerst sinds lange tijd had ik een vervelende zaterdagmiddag in de KNSB gehad. Toen Machiel Moes me dan ook enkele details kenbaar wilde maken over de partijen, gisteravond, in de 17e ronde, liet ik verstek gaan. U zult het ditmaal slechts met de kale uitslagen moeten doen. (Zelf nam ik gisteravond André Breedveld een – spraakmakend – interview af voor het clubblad. O ja, voor de goede orde, de deadline voor het inleveren van de kopij is gesteld op 25 februari a.s. Ik reken erop dat velen een artikeltje zullen inleveren en vooral met klem doe ik een beroep op die spelers die de interne competitie (grotendeels) links laten liggen. Ik vind dat deze clubgenoten een extra verantwoordelijkheid hebben om een positieve bijdrage te leveren. Ik kan me best voorstellen dat, om tal van valide en minder valide redenen, een aantal spelers de gang naar de BOKO niet kunnen of willen maken. In het kader van ‘goodwill’, of beter gezegd: vóór de leden en dóór de leden verwacht ik van deze clubmakkers een “literaire” tegenprestatie!! Maar ook de trouwe bezoekers van de interne worden uiteraard van harte uitgenodigd om een artikel in te leveren.)

Voor de beker werd het duel tussen Edwin Woudt en Eric Bark gespeeld.Edwin won met wit en speelde met zwart remise en gaat daarmee door naar de halve finale.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten