Kalender:
29-3Pasen "geen schaken"
1-4Pasen "geen schaken"
5-4Interne vrijdag competitie ronde 21
8-4Interne maandag competitie ronde 29
12-4Interne vrijdag competitie ronde 22
15-4Interne maandag competitie ronde 30
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
Uitslagen ronde 18 vrijdagcompetitie

Gepost door Cor van Dongen op zaterdag 10 februari 2007 om 11:06

Zestien spelers, van het derde en het vierde team, moesten voor de buitencompetitie in actie komen. Het vierde moest uit naar Santpoort en keerde om 00.30 uur met een 2½-5½ nederlaag huiswaarts. Winstpartijen waren in remise verzand, remisepartijen gingen verloren.

Ook het derde leek in de uitwedstrijd tegen Krommenie II de nederlaag niet te kunnen ontlopen, maar met veel kunst- en vliegwerk werd een 3½-3½ tussenstand bereikt. Mirko Lukacs was als laatste in de laatste minuten van de uitvluggerfase terechtgekomen. De partij kende een bizar slot. Mirko gaf in een dame-toreneindspel zijn toren weg maar zijn tegenstander gaf daarop deed daarop eerst zijn toren in de uitverkoop en gaf toen zijn dame cadeau. En dat betekende dus een buitenissige 4½-3½ overwinning voor ZSC-Saende III.

Zestien spelers actief in de externe; veel interne wedstrijden vielen er dus niet te verwachten. Maar de vier partijen die er gespeeld werden kenden verrassende uitslagen.

Cor van Dongen liep tegen René Hennipman tegen zijn eerste nederlaag in de interne op. Cor probeerde in een tamme stand ijzer met handen te breken, een ongezonde bezigheid voor een niet-metaalarbeider. De lange rokade van zwart (Cor) was de kat op het spek binden. René speelde vernietigend La6 en de complicaties die Cor uit arrenmoede op het bord bracht vielen allemaal in het voordeel van de kersverse nr. 3 van de binnencompetitie uit.

Ook de remise die Gerard Smit van Huib Middelhoven afpeuzelde mag als een verrassing worden aangemerkt. In het late toreneindspel liet Huib een kansrijke voortzetting passeren en toen kon Gerard gemakkelijk op een puntendeling afstevenen.

Dirk-Willem Swart won van Ab de Jonge na een opening vol klassieke elementen via een mix van het Spaans, het Italiaans en het Vierpaardenspel.

Carmen Breedveld rondde goed een aanval af tegen de koningsveste van Peter Heijboer. De laatste had kort gerokeerd en het verzwakkende g2-g3 gespeeld. Toen hij verzuimde zijn dame naar g2 (of f1) te brengen voor de broodnodige verdediging, ging hij ten onder aan de koningsaanval van Carmen. Zo’n partij van zijn eega zal André toch moeten inspireren om ook weer eens op de vrijdag te komen spelen…

De uitslagen op een rijtje:

Gerard Smit – Huib Middelhoven ½-½
Ab de Jonge – Dirk-Willem Swart 0-1
Peter Heijboer – Carmen Breedveld 0-1
René Hennipman – Cor van Dongen 1-0

Extern speelden Joris Moes, Pieter de Boer, Henk Arends, Jaron Rosegg, Ron Swart, Machiel Moes, Sjaak Veth en Arnold Rijksen voor het vierde.
En Peter Roggeveen, Arton de Boer, Wim de Boer, Mirko Lukacs, Frans Rappange, Martin Oudejans, Pim Hoff en Gerard v.d. Bergh voor het derde.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten