Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Uitslagen ronde 25/23, seizoen 2006-2007

Gepost door Cor van Dongen op zondag 15 april 2007 om 17:40

Vrijdag de dertiende zorgde niet voor al te veel ongeluk. Tenminste, ’t is maar hoe je het be-kijkt. De ontsnapping van Huib Middelhoven tegen Henk Arends kwam met het nodige geluk, voor Huib dan, tot stand. Henk offerde in het Italiaans twee pionnen voor een prachtige aanval. De dame van Huib kwam in de knoei en hij tobde bovendien met een fikse ontwikkelingsachterstand. Uiteindelijk, met geluk dus, gaf de materiële voorsprong toch de doorslag en behaalde Huib een zwaarbevochten overwinning.

Machiel Moes speelde een leuke versie van het spel ‘vier op een rij’. In het Spaans kreeg hij in het centrum een enorm overwicht van pionnen tegen Mirko Lukács. Ook de koning van zwart stond op de tocht en wit leek gemakkelijk te winnen. Maar dan moet je wel geconcentreerd blijven! Het weggeven van de dame door Machiel maakte een abrupt einde aan zijn aspiraties om een veel hoger geplaatste aan zijn zegekar te binden.

Henk van der Eng en Joris Moes bereikten een gelijk eindspel; ieder een toren, een handjevol pionnen en lopers van ongelijke kleur. Normaal bieden ongelijke lopers nog wel aanvalskansen, maar ditmaal zat er geen fut meer in de stelling. Correcte remise dus.

Jaron Rosegg speelde tegen Gerard v.d. Bergh zijn geliefde Frans. A la Nimzowitsch. Ook zijn manoeuvre om een paard naar a8 te spelen zou de goedkeuring van de Deense grootmees-ter hebben verkregen.. ware het niet dat Jaron het verkeerde paard naar a8 speelde. Waarna beiden kozen voor (ieder) het halve ei dat nog over was van de paasdagen.

Frans Rappange kwam met wit prima uit de opening, een Siciliaan, type drakenvariant. Maar Pim schuwde de strijd niet en i.p.v. dames te ruilen, koos hij voor een terugzet met de konin-gin en tijdelijke passiviteit. Om even later giftig op te stoten met de a-pion. Een aanval op de lang gerokeerde witte koningsveste die uiteindelijk garant stond, na de nodige verwikkelin-gen, voor het volle punt. Vrijdag gehaktdag, moet Sjaak Veth gedacht hebben. Onversaagd vloog hij de zwarte koning van Tom Broekhuizen naar de keel. En terwijl de meeste spelers nog in de opening zaten, had Sjaak zijn punt al binnen. Attractief gespeeld! Gerard Smit leek na de opening het betere van het spel te hebben tegen Peter Heyboer. Een passieve damezet had hem echter in grote problemen kunnen brengen, zo bleek later uit de analyse. Peter had de zet wel gezien maar koos voor een behoudender aanpak. In het vervolg maakten beiden geen fouten meer en kon ieder een halfje op het scorebord bijschrijven.

Dirk-Willem Swart zette zijn stukken stevig en actief op de goede plaatsen neer tegen de Hol-landse verdediging van Cor van Dongen. Een pionnetje op b2 stond in (met de toren op b8) en kon gewoon met b2-b3 verdedigd worden. In een moment van onachtzaamheid verdedigde wit de pion echter met Tb1, maar toen kwam het venijnige Pa3 – je ziet ’t voor je – dat de witte stelling in één klap in een ruïne veranderde. DWS gaf een zet later de pijp aan Maarten.

Voordat we alle uitslagen op een rijtje zetten mag ik een ieder er graag aan herinneren dat maandag a.s. de Algemene Ledenvergadering zal worden gehouden. Aanvang 20.00 uur. Er staan een paar pittige problemen op de agenda (uiteraard de opkomstperikelen) dus hoopt het bestuur op een hoge opkomst, om een groot draagvlak te verkrijgen voor (de) ideeën om uit deze problematiek te komen. Dus: komt allen!

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten