Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Uitslagen ronde 27/28

Gepost door Cor van Dongen op zaterdag 28 april 2007 om 08:24

Henk Arends en Ab de Jonge volgden een tijdlang de theorie van de Grünfeld. Henk offerde, zoals dat hoort, de kwaliteit op a1 en kreeg daar een aardig stukkenspel voor terug, maar veel meer ook niet. In een impuls gaf Ab in het eindspel een stuk terug om het eindspel van ieder een dame, loper (van ongelijke kleur) en een handjevol pionnen remise te kunnen houden.

Arnold Rijksen had het in de opening zeker niet gemakkelijk tegen Carmen Breedveld. Maar Carmen verloor de concentratie en kwam een stuk achter. Lang spartelde ze nog tegen met actief stukkenspel, maar de materiële achterstand viel niet meer goed te maken.

Peter Heyboer profiteerde van een te vroege opmars (c6-c5 in de Caro-Kann) van Henk van der Eng met een voorsprong in ontwikkeling die hij combineerde met een gevaarlijke koningsaanval. Toen Henk het verzwakkende g7-g6 speelde moest voor zijn schaakleven gevreesd worden. Doch Peter vond de beste voortzetting niet, maar zal toch ongetwijfeld zeer tevreden zijn met de prima plusremise tegen de op papier veel sterkere Henk.

Mirko Lukács had de gehele partij een lastige druk op de zwarte stelling van Dirk-Willem Swart. Langzaam bouwde hij zijn voordeeltje uit, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een eindspel met een toren meer. Enige wat nog een overwinning in de weg stond was zijn tijdnood. Maar de overmacht bleek te groot: DW ging mat of verloor de dame. Met zijn overwinning rukte Mirko op naar de achtste plaats. Het eerste lonkt!

Huib Middelhoven had met zwart met de opmars g6-g5 een stuk kunnen winnen van Jan-Bart Abcouwer. Z’n koning zou daarmee onder vuur komen, maar het alternatief (waar Huib voor koos) was een langzame dood. Hoewel langzaam, Jan-Bart offerde met d5 een pion, om er op a7 weer in terug te winnen. De lang gerokeerde koning van Huib kwam in onoverkomelijke problemen.

Martin Oudejans speelde een gevaarlijke variant van het Italiaans. Cor van Dongen ging op pionnenroof, maar dat had hem slecht kunnen bekomen. Nu kwam hij een pion voor maar door zeer slordig spel in Martins tijdnood gaf hij zijn voordeel weg. Maar met nog 3 seconden voor 6 zetten gaf Martin op in zeker geen mindere positie.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten