Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Uitslagen Ronde 30/30

Gepost door Machiel Moes op zaterdag 19 mei 2007 om 14:19

Afgelopen maandag werd ronde 30 van de maandagcompetitie gespeeld. In verband met aankomende examens had Joris aangegeven de club niet te bezoeken deze avond, waardoor Machiel mocht indelen. Wanneer Dirk-Willem deze avond zijn partij zou winnen, zou dit een grote stap betekenen naar weer een maandagkampioenschap.

Allereest dank aan Toon Karhof die bereid was een vrije ronde te aanvaarden.
Hugo Meier wist knap te winnen van Rolf Schoots. Het taaie van Hugo bleek de overhand te hebben tegen het snellere en frivolere spel van Rolf.
Frits Kelch speelde tegen Carmen Breedveld-Schut. Carmen had een interessante koningsaanval in gedachten maar kreeg niet de belangrijke velden onder controle. Het materiaal dat ze offerde om de aanval te doen forceren, zorgde niet voor een doorbraak, maar wel voor een fatale materialistische achterstand.
Erwin van Oeffel had een redelijk makkelijk avond. Peter Kalf was iets te nonchalant als het om zijn pionnen ging en verloor er al snel een paar, waarna Erwin het spel domineerde en het punt binnenhaalde.
Johan Finke en Peter de Vries speelden een spannende partij. Na zijn nederlaag in de laatste ronde van het veteranenkampioenschap lijkt Peter echter zijn vorm verloren. Een kleine positionele en materialistische voorsprong was voor Johan voldoende om het volle punt binnen te halen.
Machiel Moes speelde tegen Gerard Smit. Machiel had het ruimte voordeel en kon het gedurende de partij steeds moeilijker maken voor Gerard om goede zetten te vinden. Uiteindelijk zag Gerard het in materialistisch gelijke stelling niet meer zitten om een gebonden vrijpion tegen te houden en gaf op.
De laatste wedstrijd tussen Dirk-Willem Swart en Hans Prast was een duel tussen de 1e A-speler en 1e C-speler in de competitie. Hans kwam beter uit de opening en leek minimaal remise te kunnen houden, helaas voor hem en gelukkig voor Dirk-Willem kon Hans zijn goede stelling niet handhaven en wist Dirk-Willem de partij naar zich toe te trekken. Dirk Willem staat nu 32 punten voor op Joris, in de laatste 3 ronden strijden zij nog om het kampioenschap, de rest staat op grote achterstand.

Gisteren vrijdag 18 mei was een rustige avond in de schaakzaal van BOKO. De voorzitter was voor een huwelijk in Spanje, Joris zat thuis aan de studie, Cor van Dongen had andere verplichtingen en ook vele anderen hadden niet gekozen om mee te spelen aan ronde 30. Zodoende mocht Machiel weer indelen.

Aan het topbord speelden de vrienden Pim Hoff en Martin Oudejans tegen elkaar. Pim kwam goed uit de opening en Martin greep de kansjes die hem geboden werden niet. Martin kwam in ernstige tijdnood en Pim wist de partij mede daardoor te winnen.
Dirk-Willem Swart speelde tegen Henk v/d Eng, die bezig is met zijn afscheidstoernee. Een stugge partij waarbij volgens Henk een oude variant van Timman te voorschijn werd gehaald. Het zal u niets verbazen dat het mij niks zegt, het zegt misschien meer dat Dirk-Willem hier ook niet goed mee om wist te gaan. Henk heeft er weer een mooie overwinning bij.
Henk Arends en Frans Rappange gooiden al snel de helft van de stukken in het doosje. Ieder zes pionnen, Frans een loper en Henk een paard. Frans bleek handiger en wist het punt te incasseren.
Machiel Moes speelde tegen Arnold Rijksen. Bij de eerdere ontmoeting dit seizoen ging de overwinning naar Arnold, daar wilde Machiel wat aan doen. Arnold kwam beter uit de opening, maar kon hier geen blijvend voordeel uit halen. Machiel kwam terug in de partij en wist een beslissend pionnetje te winnen.
Gerard Smit en Jacques Veth hadden hun avond niet. Er werden wat stukken geruild en de pionnen werden dichtgeschoven. Volgens Jacques ... 1/2, - 0,5.

Volgende week vrijdag is de laatste ronde van de vrijdag-interne. Daarna volgt nog de finale van de Rapid Competitie op 1 en 8 juni.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten