Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
(Beter) Leren Schaken?

Gepost door Jaron Rosegg op donderdag 13 september 2007 om 15:02

Schaakvereniging ZSC-Saende en Denksport- en Biljartcentrum BOKO organiseren schaakcursussen voor beginners. De cursus is geschikt voor iedereen, mannen, vrouwen, 55-plussers, kortom, voor een ieder die dit mooie spel (beter) wil leren spelen.

De cursus beslaat zes (dinsdag-)avonden. De eerste avond worden de regels uitgelegd en kunt u meteen een partijtje schaak spelen. Daarna wordt er iets dieper ingegaan op de wat moeilijkere regels van het schaakspel (en passent slaan, rokade nader bekeken) en wordt het spel meteen leuker door meer inzicht in hoe het spel te beginnen (openen), het de tegenstander lastig te maken (aanvallen) en beslissend voordeel te behalen (materiaal winnen).

De cursus zal gegeven worden aan de hand van de eerste twee 'stappen' van de serie Lekker Schaken. Deze serie bestaat in totaal uit vijf stappen, is een officiële leermethode van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB) en kenmerkt zich door een duidelijke uitleg, goede opgaven bij de lesstof en antwoorden achterin.
 
Aan het einde van de cursus is er de mogelijkheid om, gratis, officiële KNSB-examens in de beide stappen af te leggen en is er een avond examenvoorbereiding.

Voor meer informatie kunt u onze schaakcafés bezoeken op vrijdag 28 september in BOKO en/of zondag 23 september in Filmtheater deFabriek (Jan Sijbrandssteeg 12). Ook kunt u de folder downloaden van www.zsc-saende.nl voor informatie over de lesdata en aanmelding.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten