Kalender:
29-3Pasen "geen schaken"
1-4Pasen "geen schaken"
5-4Interne vrijdag competitie ronde 21
8-4Interne maandag competitie ronde 29
12-4Interne vrijdag competitie ronde 22
15-4Interne maandag competitie ronde 30
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
Website ZSC-Saende 10 jaar!

Gepost door Jaron Rosegg op donderdag 20 september 2007 om 07:27

Vandaag precies tien jaar geleden ging de website van ZSC-Saende live. Dat is wel iets om even bij stil te staan. Onze website is niet alleen een van de mooiste sites onder die van de Nederlandse schaakverenigingen, het is ook een enorm functionele site en in dat opzicht waarschijnlijk onovertroffen.

Jesper de Boer is nu 10 jaar webmaster. Jesper gaf begin dit jaar aan er mee te willen stoppen en dat was een probleem voor de club. Opvolging was moeilijk te realiseren (dat is wel geprobeerd) en het belang van onze site is de afgelopen tijd alleen maar gegroeid.

Sinds dat ledenwerving hoog op onze agenda staat is de site een waardevol instrument gebleken. Niet alleen de aankondigingen van onze schaakcafés maar ook andere zaken konden we via de website naar buiten toe uitdragen: contributie actie, trainingen, informatie bulletins en dergelijke vinden hier een waardevolle plaats.

We zijn dan ook heel blij en dankbaar dat Jesper alsnog bereid is het webmasterschap te blijven uitvoeren. Dat heeft hem de laatste tijd nogal wat werk opgeleverd. Het plaatsen van extra documenten en het aanpassen van de website aan ons nieuwe indelingsprogramma Sevilla is niet één-twee-drie gebeurt.

Ook de verslagen van externe wedstrijden vinden hier een heel mooie plaats net als de verslagen die Cor van Dongen vorig jaar veelal pleegde te posten over de interne competitie op vrijdag (Ik hoop dat Cor dat dit jaar weer gaat doen, Cor?).

Specifiek voor de leden van ZSC-Saende biedt het ook waardevolle informatie. De Matiak is hier downloadbaar en Jesper heeft, degelijk als hij is, alle matiakken tot 1998 beschikbaar gesteld. Partijuitslagen zijn terug te vinden tot 1999, KNSB ratinglijsten tot 1993 enzovoort.

Ik wil op deze plaats ook een lans breken voor de “gossipsite”, het voor leden beschikbare “slow chat”/forum. Er wordt wel eens neerbuigend over gedaan als zou er slechts slap ge-ouwe-neeld worden. Ja, dat wordt er ook en het is daarmee een prima verlengstuk van sociale contacten op de club. Maar daarnaast is het een prachtig instrument om beter contact te houden met leden die niet of weinig op de club komen, vaak ook omdat ze nu eenmaal niet meer in de Zaanstreek wonen maar wel betrokken blijven bij ZSC-Saende. Verder vinden er regelmatig discussies plaats over de vereniging (en omdat er drie bestuursleden regelmatig lezen wordt u hier ook gehoord), opstellingen voor komende externe wedstrijden en is het bij uitstek geschikt gebleken als kattebelletje voor allerlei activiteiten waar op korte termijn inzet nodig is van leden.

Persoonlijk vind ik het dan ook wel een beetje jammer dat een naar mijn mening te klein deel van de leden gebruikt maakt van deze leuke functie. Het is niet alleen iets dat bijdraagt aan de gezelligheid op onze vereniging maar ook iets wat kan bijdragen aan het makkelijker mobiliseren van leden voor incidentele activiteiten (waar we als vereniging heel veel baat bij zouden hebben).

Jesper, dank je wel en ik hoop dat we nog vele 1-april grappen op de site van jouw hand mogen meemaken. “Schaken met Sterren” was een klassieker in mijn ogen.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten