19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
ZSC-Saende 3 houdt zicht op promotie

Gepost door Joris Moes op woensdag 28 november 2007 om 18:47

Gister (27 november) speelde het derde team hun vierde externe wedstrijd, dit keer tegen De Waagtoren 5. Na 2 overwinningen en een nederlaag tegen het Bakkum van Henk v/d Eng, stond het team tweede achter Het Witte Paard 2. Voor de eerste keer was er een invaller nodig; Gerard v/d Bergh was afwezig, maar gelukkig hadden we de beschikking over een goede invaller: A.P. de Jonge.

Op de afgesproken tijd (19.15) stonden we met zes man bij de Boko. Van Peter Roggeveen en Wim de Boer waren nog afwezig. De eerste auto met Frans Rappange, Dirk-Willem Swart, Ap de Jonge en chauffeur vertrokken al en tien minuutjes later vertrok ook de tweede auto met de twee laatkomers, de teamcaptain (Pim Hoff) en mijzelf.

De tweede auto kwam om 20.15 aan bij Restaurant 't Gulden Vlies te Alkmaar. Gelukkig waren de klokken nog niet ingedrukt en zo konden we om ongeveer 20.20 beginnen aan de wedstrijd.

De 1-0 voorsprong kwam snel op het scoreformulier, omdat Peter Roggeveen zijn tegenspeler met een rating van 1593 volledig overspeelde en het mooi afrondde. Op de andere borden stond bijna iedereen beter. Een grote uitslag spookte door mijn hoofd. Ook Wim de Boer pakte snel een overwinning, maar Frans verspeelde zijn goede stelling (twee vrijpionnen voor) en liet een 0 op het formulier noteren. Ook Ap was niet gelukkig, nadat een remise-aanbod was afgeslagen en hij, kort daarna, een kwaliteit en daarmee de partij weggaf. Pim speelde remise, na iets beter gestaan te hebben. Van de partijen van Dirk-Willem en Henk heb ik weinig meegekregen, maar in de analyse hoorde ik dat ook Henk kansen had laten liggen, maar uiteindelijk toch verloor. Dirk-Willem speelde volgens mij een solide partij en won van zijn ruim-100-ratingpunten-lagere tegenstander.

Op dit moment was de stand 3,5-3,5 en was er nog één partij gaande. Ikzelf had nog minder dan drie minuten op de klok, waar mijn tegenstander nog bijna tien minuten had. Deze stond echter een stuk minder en zou in een gewone partij al opgegeven hebben, maar voor het teambelang speelde hij door (achteraf bood hij zijn excuses daarvoor aan).Toen ik mijn pion bijna tot promotie had gebracht en de dame (volgens Frans een beetje intimiderend) alvast ter hand nam, dacht mijn tegenstander bijna na vijf minuten na over zijn overgave. Ap vond dit al veel te lang en vond dat dhr. Blokhuis al lang op had moeten geven.

Een 4,5-3,5 overwinning was het resultaat en dat zorgde ervoor dat wij met een goed humeur de auto instapten richting Zaandam. Concurrent Het Witte Paard ging hard onderuit in Bakkum (7-1), waardoor Bakkum ons nu voorgaat in de stand en Het Witte Paard achter ons staat.