Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
ZSC/Saende vliegensvlug naar 2e plaats snelschaken NHSB

Gepost door René Hennipman op zondag 2 december 2007 om 17:12

Zaterdag was het NHSB snelschaakkampioenschap voor clubteams. We moesten een grote wisselbeker mee naar Koedijk nemen omdat we vorig jaar de B-groep overtuigend hadden gewonnen. 

Als gevolg van de promotie moesten we in de A-groep deelnemen. Met alle KNSB-clubs en teams uit de promotieklasse. Twee sterren en twee recreanten moesten het doen en voor een afgang werd gevreesd. Met gezonde tegenzin zagen Hans Klarenbeek en Mark van Schaardenburg het viertal aangevuld worden met Remco van der Meer en Rene Hennipman. Maar na een 4-0 overwinning in de eerste ronde op Santpoort was het duidelijk dat het toernooi niet al te sterk was bezet. En na de tweede 4-0 overwinning waren er nog maar twee kandidaat -winnaars. Waar ZSC Saende er een van was. Overtuigend werd er steevast gewonnen, de kleinste overwinning was 3-1. Alleen tegen De Wijker Toren werd er gelijk gespeeld. Nadat zij nogmaals gelijk speelden waren we op match- en bordpunten eerste. Vorig jaar was dat goed geweest voor de titel maar dit jaar hadden ze play offs bedacht. Als eerste in de poule troffen we de nummer 4, De Waagtoren 1b, in de halve finale. Gedecideerd wonnen we met 4-0. De Wijker Toren won de andere halve finale met 3-1 van Kennemer Combinatie 1b.

De finale kon beginnen. Aan 2-2 zouden we genoeg hebben tegen De Wijker Toren. Op het laatste moment gooiden zij hun opstelling om en dat bleek een meesterzet. Achteraf hadden wij dat ook moeten doen. Op het eerste bord hadden zij het vluggerbeest Drogan Skobric, een jeugdspeler die al van menig IM (waaronder Manuel Bosboom) en IGM heeft gewonnen met snelschaken. Zonder moeite won Hans tweemaal van hem. Mark had in de voorronde van Rick Duijker gewonnen, nu zetten zij Jimmy van Zutphen tegenover hem. Slim, want die is een stuk sneller dan Duijker. Mark moest winnen omdat Remco (tegen Arjan Wijnberg) en Rene (nu tegen Duijker) al verloren hadden. Na iets overzien te hebben, verloor hij echter 2 pionnen en later de partij. Het werd hiermee een 3-1 nederlaag  hetgeen opnieuw een mooie grote beker opleverde, zij het dit keer voor de 2e plaats.

Met voldoening konden we terugkijken op het toernooi. Remco won al zijn partijen, op die tegen De Wijker Toren na. Mark presteerde overtuigend en haperde slechts in de finale. Rene scoorde boven verwachting en verloor slechts van hoger gerate tegenstanders en Hans liet zien dat hij veruit de beste schaker van die dag was door 100% te scoren.

Met steun van supporter Huib (die al snel als arbiter werd ingezet) was er alle reden om tevreden te zijn. Met Bo in De Fabriek werd dat gepast gevierd.

Ronde 1: ZSC 1 - Santpoort 1 4-0
Ronde 2: ZSC 1 - De Waagtoren 1c 4-0
Ronde 3: ZSC 1 - Kennemer Combinatie 1a 3½-½
Ronde 4: ZSC 1 - De Waagtoren 1a 3-1
Ronde 5: ZSC 1 - De Waagtoren 1b 3-1
Ronde 6: ZSC 1 - Kennemer Combinatie 1b 3½-½
Ronde 7: ZSC 1 - De Wijker Toren 1 2-2
½ Finale: ZSC 1 - De Waagtoren 1b 4-0
Finale:    ZSC 1 - De Wijker Toren 1 1-3

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten