Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Tieme scoort (met dank aan Werner) weer op GP!

Gepost door Jaron Rosegg op maandag 17 maart 2008 om 09:06

Van onze verlaggever Ben Braat

Afgelopen zondag was er weer een Grand Prix toernooi voor de jeugd, deze keer in Schagen. De club werd vertegenwoordigd door Rebecca Rosegg, Werner Mozes en Tieme Braat.

 

Rebecca had van Jaron als opdracht meegekregen haar extreme score van het vorige toernooi niet te evenaren. Na een aantal partijen ging Jaron even poolshoogte nemen bij Rebecca, met als resultaat, klotsende oksels en zweet op zijn voorhoofd. Rebecca had voor de poorten van de hel een winstpartij weggehaald. Het uiteindelijke resultaat was 2 uit 7 en betekende een 5e plaats in haar poule.

 

Werner zat samen met Tieme ingedeeld in poule 9 en had een wisselend resultaat. Het onderlinge resultaat met Tieme was in het voordeel van Werner. Verder speelde hij een  fantastische eindpartij tegen de op dat moment nr. 1 uit de poule. Werner wist deze partij te winnen wat in het voordeel was van zijn clubgenoot. Het uiteindelijke resultaat van Werner was 4 uit 7, een goede score maar net niet voldoende om in de prijzen te vallen, dit geeft al aan hoe zeer de spelers in deze poule aan elkaar gewaagd waren.

 

Na de goede resultaten van de afgelopen toernooien in Castricum en St. Pancras is Tieme snel gestegen op de ratinglijst met als gevolg dat ook hij werd ingedeeld in groep 9.

Deze groep was een paar maanden geleden bij het toernooi in het Zaanlands Lyceum nog veel te hoog gegrepen. Vandaag was het advies, probeer je in deze groep te handhaven, maar Tieme heeft de smaak van het winnen aardig te pakken. Het resultaat was 5 uit 7 met een gedeelde eerste plaats. Het onderlinge resultaat en, het moet nog maar een keer gezegd worden, de winst van Werner in de laatste partij op de speler waar Tieme als gedeeld eerste mee is geëindigd, zorgde opnieuw voor een eerste plaats en een fantastische beker.

 

Hopelijk zijn wij als vereniging het volgende toernooi (Hoorn 6 april) met een grotere groep vertegenwoordigd.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten