Kalender:
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
Noordhollandse Jeugdkampioenschappen E-viertallen

Gepost door Machiel Moes op zondag 30 maart 2008 om 20:05

Op 30 maart werden deze in Krommenie gespeeld. Op het laatste moment was Tanita ziek geworden, helaas. Dat betekende meteen een korte nachtrust voor René Hennipman. Hij moest na zijn grondige late night analyse van de wedstrijddag ervoor vroeg uit de veren om Pravin en Vidur als vervangers in De Pelikaan af te leveren.

Okan speelde op het eerste bord, Arjen op 2 en Quentin op 3. Pravin en Vidur deelden samen het 4e bord. Er werden zeven ronden gespeeld in dit kampioenschap waarbij de eerste zes teams zich zouden plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Dit laatste scenario was voor ons team niet weggelegd. Maar ondanks het hoge niveau van het kampioenschap verkocht het team van ZSC Saende zijn huid duur.

Het eerste bord was een zware kluif voor Okan. In de tweede ronde scoorde hij een remise maar moest daarna lang geduld hebben voor zijn volgende resultaat. Onverstoorbaar ging hij door en in de laatste ronde wist hij een bizarre partij tenslotte te winnen. Naast hem ging Arjen er ook lekker tegenaan. Twee keer kwam hij een tegenstander tegen die te sterk was maar hij haalde een keurige 5 uit 7.

Quentin startte zeer voortvarend en speelde een paar bloestollend spannende partijen. Hij wist drie partijen te winnen en dat was een prima prestatie. In zijn laatste partij speelde hij zijn tegenstander bijna van het bord maar hij miste net de laatste beslissende zet. Jammer genoeg viel daarna zijn vlag. Wat een spanning en sensatie op dit derde bord.

Pravin en Vidur speelden beurtelings op het vierde bord. Ook hier leuke en spannende partijen. Zij droegen samen met 3,5 punt ook hun steentje bij aan het eindresultaat. En dat resultaat was 6 wedstrijdpunten met 13 bordpunten. Daarmee eindigde ZSC Saende op de 13e plaats (van de 18). In dit sterke deelnemersveld beslist een goede prestatie!

Jongens, hartstikke leuk gespeeld. Ik zou zeggen dat de volgende keer ZSC Saende wel met minstens twee teams aan de start kan verschijnen in zo’n leuk toernooi!

Marcel Springorum







U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten