Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Vijftal ZSC Saende op Pupillendag 2008

Gepost door Machiel Moes op zondag 7 december 2008 om 20:28

Op zondag 7 december werd de Pupillendag 2008 gehouden. Van ZSC Saende deden vijf kinderen mee die allemaal uitkwamen in dezelfde categorie: de E-groep. In G en H deden maar heel weinig kinderen mee. In F werd het al meer. De grootste groep, zo'n dertig kinderen, gooiden zich bij de E-categorie in de strijd. Behalve dat er bekers konden worden gewonnen, kon je je ook plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap, later dit seizoen. Dat betekende voor de jongens dat ze bij de eerste vier jongens moesten eindigden. Bij de meisjes was er één al zeker van een plaats bij de NK, het eerstvolgende meisje kon ook worden afgevaardigd na afloop van dit toernooi dat volgens Zwisters systeem werd gespeeld.

Voor een NK-plek was Tanita in de race. Het venijn zat voor haar in het eind van het toernooi. Na een goed begin verloor ze in de 5e en 6e ronde. Het kon nog lukken bij een gewonnnen partij in de slotronde maar daarin haalde ze een remise. Net een half puntje tekort en met 3,5 punt eindigde ze op de gedeelde dertiende plaats. Okan had het nog een beetje moeilijjker. Hij kwam tot twee punten en daar eindig je nu eenmaal niet hoog mee. Helaas geen hoofdrol voor hem dus.

De broertjes Tieme en Hesel lieten van zich horen. Tieme kwam tot het keurige totaal van 4 punten. Daarmee scoorde hij een gedeelde 9e plaats en eindigde hij lekker bovenin. Hessel deed het ook goed en zette een enorme eindsprint in waardoor hij in de laatste ronde nog aan de hoogste tafel verscheem. Omdat hij daarin won in een spannende partij, kwam hij zelfs op 5 punten uit. Daarmee werd hij gedeeld 3e, prima gespeeld. Arjen legde het af tegen de latere nummers één en twee maar wist in de andere partijen telkens te winnen. dat leverde hem ook 5 punten op. Hij eindigde dus samen met Hessel op de 3e plaats. De weerstandspunten gaven hier de doorslag. Hessel werd vierde, Arjen derde.

Niet alleen was dit een prima resultaat, het betekende ook dat Hessel en Arjen in april naar de NK mogen namens Noord-Holland. Een leuke conclusie na weer een leuk toernooi.


Marcel Springorum



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten