Kalender:
29-3Pasen "geen schaken"
1-4Pasen "geen schaken"
5-4Interne vrijdag competitie ronde 21
8-4Interne maandag competitie ronde 29
12-4Interne vrijdag competitie ronde 22
15-4Interne maandag competitie ronde 30
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
ZSC-Saende - Caïssa Amsterdam 18,5 - 25,5

Gepost door Machiel Moes op maandag 1 juni 2009 om 22:20

De massakamp tussen ZSC-Saende en Caïssa Amsterdam is met 25,5-18,5 gewonnen door Caïssa. Ondanks het thuisvoordeel kon onze jeugd (+begeleiding) het niet bolwerken tegen de talentjes van Caïssa.
Om 18.15 arriveert al de eerste begeleider van Caïssa, als verkenner. Op de fiets, rechtstreeks vanuit het Twiske waar hij die dag van het mooie weer heeft genoten. Bij binnenkomst lijkt BOKO alles al geweldig geregeld. Brood en soep op een gedekte tafel. Al snel krijg ik Huib Vriens (lid van ZSC-Saende en jeugdleider bij Caissa) aan de telefoon. Hej Machiel, we kunnen het niet vinden, we staan bij de AH XL en we hebben een buschauffeur zonder TomTom en kaart. Met een beetje hulp weten de Amsterdammers de weg naar BOKO te vinden. De gasten worden welkom geheten en krijgen wat te eten. Om 19.00 worden de regels uitgelegd en beginnen de spelers aan hun partijen. Ieder team telt 17 jeugdleden en 5 begeleiders. Om 19.30 is de tussenstand bekend, 10-12 voor de bezoekers, maar er is nog geen man overboord. Ik probeer onze opstelling in ons voordeel te wijzigen, want we krijgen nog een rematch. Helaas ben ik geen man van de gouden wissel, de tweede ronde wordt met 8,5-13,5 door ons verloren. Ondanks ons lengte en leeftijdsvoordeel gaan de spelers van Caissa met de wisselbeker naar Amsterdam en blijven wij met de afwas zitten. Wel krijgen we een revanche aangeboden in Amsterdam.
Graag wil ik alle deelnemers namens ZSC-Saende bedanken, alle spelers van de interne bedanken voor hun geduld (we begonnen wat later), de spelers en begeleiders van Caïssa bedanken voor een gezellige schaakavond en last but not least Monique en het bedienend personeel bedanken voor de goede zorgen, de broodjes en soep vielen in goed in de smaak.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten