Kalender:
29-3Pasen "geen schaken"
1-4Pasen "geen schaken"
5-4Interne vrijdag competitie ronde 21
8-4Interne maandag competitie ronde 29
12-4Interne vrijdag competitie ronde 22
15-4Interne maandag competitie ronde 30
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
ZSC-Saende toont veerkracht

Gepost door Eric Bark op woensdag 16 december 2009 om 08:06

Voorafgaand aan het uitduel tegen koploper Nieuwendam toonde teamleider Eric Bark zich optimistisch, ondanks het feit dat hij een beroep moest doen op vier invallers. "ZSC-Saende beschikt over een breed arsenaal aan spelers die op 2e klasse niveau kunnen acteren."

Na drie uur spelen leek een grote overwinning in het verschiet te liggen. Als eerste verzilverde Breedveld de pion die jij in de opening in de schoot kreeg geworpen gevolg door een rimpellozo remise van Eijk. Kopman Woudt stelde zijn tegenstander na een pionoffer in de opening voor zoveel problemen dat hij de partij tactisch kon beslissen. Een prima overwinning van Abcouwer en een plusremise van de jeugdige invaller Moes bracht de stand op 4-1 in het voordeel van de Zaandammers.

Teamleider Bark had een zware middag. Het eindspel van Paard tegen slechte loper bleehk niet te houden. Batltus overspeelde zijn hand in een dubbel toren eindspel, waardoor de achterstand van de Nieuwendammers werd gereduceerd tot 4-3. Van Schaardenburg tenslotte sleepte de overwinning voor de Zaandammers binnen. Na gewonnen te hebben gestaan in het middenspel, vergallopperde hij zich aan pionwinst. Gelukkig bleef hij wel binnen de remise-marge. Een welkome overwinning en met nog vijf ronden te gaan tegen zwakkere teams moet handhaving in de tweede klasse geen probleem zijn.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten