Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
ZSC Saende 5 promoveert!

Gepost door Erwin van Oeffel op zondag 18 april 2010 om 20:30

Vrijdag 16 april was het zover. Iedereen had bij deze datum een grote uitroepteken in zijn agenda staan met als bijschrift `SCHAKEN´. Echter niet iedereen had deze activiteit de hoogste prioriteit gegeven met als resultaat 3 vacante plekken. Door ziekte van Jan Michel en afzeggingen van Frits en Johan was het dus een grote uitdaging om deze lege plekken in vullen.

Het meest lastigste was dat het 6de en het 7de ook een externe wedstrijd op de rol hadden staan en Jacob, de aasgier van het 6de, al veel beschikbare invallers gestrikt had. Gelukkig was ik Jacob voor met het vastleggen van een van de grootste talenten van de ZSC, Arnold Rijksen. Arnold kreeg afgelopen vrijdag een heuse VIP behandeling. Hij werd opgehaald van thuis en na gedane arbeid rond een uur of 12 s’ avonds weer netjes thuis gebracht (voortaan wel je sleutels meenemen ... J).

Een eenvoudig rekenommetje leerde dat we nog steeds 2 spelers te kort kwamen. Om Vojo Zelovic te interesseren werd in het Cyrillisch schrift een smeekbede voor hem opgesteld. De juiste snaar werd bij Vojo geraakt en dat resulteerde in een toezegging om mee te doen met het 5e.

De laatste speler die we konden bijschrijven op het wedstrijd formulier was niet zomaar een schaker. Eigelijk had ik niet eens aan hem gedacht. De status van deze club icoon is dusdanig groot dat je er eigelijk al direct ervan uit gaat dat hij niet zal ingaan op het verzoek. Maar niets was minder waar. Ap de Jonge zei direct ‘ja’ op het verzoek om het 5de te helpen aan de promotie.

Vrijdag de 16de was het eindelijk zover .....de dag van de wedstrijd..

Om 7 uur speelt bij BOKO het vertouwde ritueel af dat voorafgaat aan elke uitwedstrijd. Iedereen is er, behalve Rolf. Natuurlijk weten wij dat onze eigen ‘Storm’ altijd ietsje later is. “Dat zal hij wel bij de commando’s geleerd hebben!”, hoorde ik iemand zeggen.

Lasker uit...altijd lastig. Het lastigste bleek later het vinden van het clublokaal dat gehuisvest is een voormalig pastorie woning. Vanzelfsprekend werden hier wat grappen over gemaakt gezien de recente commotie rond de kerk en ook werd een passage geciteerd van de echte ‘Storm’ die een paar dagen daarvoor te zien was op tv met een show met onder andere een recente opvoering “debiteuren - crediteuren’. De stemming zat er voor de wedstrijd goed in!

Dat je niet naar IJsland hoeft voor een vulkaan uitbarsting bleek wel toen ‘De Generaal’uitbarste in woede na het constante praten van de tegenstander. Rolf stond op en gaf ook direct op. We stonden dus gewoon met 1-0 achter! Uiteindelijk bleek dat de enige verlies partij te zijn! Iedereen speelde lekkere partijen en voor elven was iedereen klaar en hadden we precies de stand die we wilden. De 6-2 zou voldoende zijn om kampioen te worden mits De Uil zou verliezen. Dit bleek niet het geval te zijn. De Uil won ook met 6-2 en is dus kampioen geworden en het 5de van ZSC is gepromoveerd.

De invallers Vojo, Ap en Arnold wil ik bij deze nogmaals bedanken!

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten