Kalender:
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
ZSC I-net 1 laat niets heel van Oss

Gepost door Joris Moes op zaterdag 9 oktober 2010 om 07:24

Donderdag 7 oktober 2010. 20 uur 30. Deze datum en dit tijdstip komt in de geschiedenisboeken van ZSC-Saende. Voor het eerst speelt een team onder de vlag van ZSC-Saende mee aan de door de KNSB georganiseerde internetcompetitie. Het eerste basisteam bestond uit teamcaptain Hein Middelhoven, eerste-teamspelers Dennis Rosegg en Jan-Bart Abcouwer en mijzelf. De wedstrijd stond onder bezielende leiding van Machiel.

De eerste ronde van de poulefase werd gespeeld tegen het als laagst geklasseerde Osse Schaak Vereniging 2 . Aangezien de stand in de poule wordt opgemaakt op basis van bordpunten, was een grote uitslag gewenst. OSV 2 was daarnaast ook nog verzwakt, zodat ze een team op de been brachten met een gemiddelde KNSB-rating van 1331.

Over de partijen (die overigens op Playchess worden gespeeld) valt dan ook weinig te vertellen. Geen enkele partij was ooit in gevaar en alleen Pieter van der Ent (Belovski) kon soms nog 15 tot 20 zetten een redelijke stelling op het bord houden, maar ook hij moest 4 nullen noteren.

Het ging makkelijk, ondanks dat er nogal wat externe factoren ons parten speelden. Zo leek Dennis’ internetverbinding voorafgaand aan de wedstrijden niet de meest stabiele en kreeg de wedstrijdleider het geluid van de gong niet in de zaal.

Tijdens ronde 2 kreeg Jan-Bart het zwaar door zijn vier vrouwelijke huisgenoten. De kat des huizes liep met zijn prooi (ditmaal een muis) het huis binnen en dat zorgde voor enige commotie in huize Abcouwer. Jan-Bart bleef kalm, bracht de rust terug en veroverde het punt.

Dat we met zo’n mooie 16-0 overwinning lag niet alleen aan de vier spelers. Ten eerste hadden we het (on)belangrijke thuisvoordeel. Ten tweede supporterden Nibbix en Zwerk (ook wel bekend onder de namen Edwin en Yuri) ons en zij versterkten hiermee de teamspirit en het zelfvertrouwen bij de basisspelers. Beiden verklaarden achteraf dat ze hadden ‘genoten’. Ook Dirk-Willem kwam nog kijken, maar hij was te laat om nog wat van de partijen mee te maken.

De volgende ronde zullen Edwin en Yuri waarschijnlijk meespelen. Tegen wie dat zal zijn is nog onbekend. In de poulefase zal nog 3x gespeeld moeten worden, namelijk tegen Charlois Europoort I (gem. rating 2158), De Pion Roosendaal (gem. rating 2038) en HSV De Eenhoorn III (gem. rating 1802). Als het goed is, zullen wij u hierover op de frontpage informeren, zodat ook u ons bij de volgende wedstrijd naar de overwinning kan schreeuwen.

Dan rest mij niets meer dan mijn grote broer te bedanken voor de perfecte wedstrijdleiding! Tot de volgende keer!

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten