Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Huttontoernooi

Gepost door Machiel Moes op maandag 25 oktober 2010 om 10:50

Door Evert Blees:

Afgelopen zaterdag werd de 51e editie van het Hutton toernooi gespeeld. Bij dit toernooi bestrijden jeugdleden van regionale bonden elkaar. Het strijdtoneel bevond zich in het gehucht Helden (vijf huizen, een winkel en een kerk) in Limburg. Voor de NoordHollandse SchaakBond en lid van Z.S.C. Saende namen in categorie D deel: Raymond, Timothy, Hessel en Tieme. Christopher speelde in de C categorie met 3 jeugdleden van andere clubs.

Na een aantal indelingsperikelen in groep D, waarbij een aantal keren van plek en tegenstander moest worden gewisseld omdat de indeler zijn leesbril niet bij zich had en daardoor de zaken niet zo scherp zag, ging de eerste ronde van start. Tegen de Limburgse SchaakBond kwamen onze helden er echter niet aan te pas. Hessel wist als enige zijn partij tot winst te voeren door zij tegenstander netjes, volgens het boekje, mat te zetten. Tieme werd langzaam weggespeeld en Raymond en Timothy kwamen op materiaalachterstand en verloren hun partij. De eerste ronde ging daardoor met 3-1 verloren. Dit was ook de uitslag van de wedstrijd in groep D waar Christopher als enige zijn partij wist te winnen.

De 2e ronde was in groep D ook niet gevrijwaard van indelingsperikelen, maar dit bleek voor onze jongens in groep D een vrije ronde te zijn. In groep C werd de Haagse SchaakBond met 3½-½ weggezet. Christopher won zijn partij opnieuw.

In groep D werd in de 3e ronde gehakt gemaakt van de Haagse Schaakbond. Met 3-1 werden de eerste echte matchpunten binnengehaald. Raymond speelde remise, Timothy won in een eindspel, Hessel bracht allerlei offers en trok daarmee de partij naar zich toe en Tieme stond op winst maar werd toch wat nerveus op het eind zodat de partij remise werd. Een keurige overwinning voor het team. In groep C bleek de NoordBrabantse SchaakBond een maatje te groot: 3½-½ voor de NBSB. Timardi Verhoeff speelde voor de NHSB remise en de rest van het team verloor.

Tegenstander Schaakbond Groot Amsterdam in groep D bleek aardig goed te kunnen schaken. Een familieschaakje werd Raymond fataal. Timothy en Hessel gingen roemloos ten onder en Tieme speelde remise tegen een tegenstander waarvan hij in eerdere ontmoetingen altijd had verloren. Dat was in ieder geval goed voor het zelfvertrouwen en bewijst dat Tieme goed kan schaken. De volgende keer zal hij deze tegenstander aan zijn zegekar binden! In groep C wist Christopher tegen de Oostelijke Schaakbond als enigste te winnen. De rest van zijn teamgenoten verloren helaas.

In de vijfde en laatste ronde streden onze helden in groep D voor wat ze waard waren. Raymond die de hele dag al speelde alsof hij Sinterklaas zelf was deed een toren in de aanbieding die zijn tegenstander niet afsloeg. Uiteindelijk verkocht Raymond zijn huid duur. Er moesten 2 dames en 2 torens aan te pas komen om de zwarte koning in een matnet, midden op het bord, te vangen. Bij Timothy lijkt het wel alsof hij een abonnement heeft op het eindspel met pionnen en loper tegen pionnen en paard (zie verslag toernooi Amersfoort van vorige week zaterdag). Deze keer had Timothy de loper en schoof hij niet alles dicht. Nadat er wat pionnen werden geruild en de loper en de poes ook van het bord waren verdwenen resteerde een pionneneindspel dat Timothy eenvoudig won. Keurig. Hessel kwam niet verder dan remise in een eindspel met ongelijke lopers dat inderdaad met geen mogelijkheid te winnen viel. Tiemes tegenstander offerde een dame. Het offer bleek correct zodat Tieme het onderspit moest delven. De OSBO won met 2½-1½. Bij de groep van Christopher verging het tegen de Limburgse SchaakBond nog iets minder. De NHSB verloor die wedstrijd met 3-1. Alleen Timardi wist haar partij tot winst te voeren.

Al met al een gezellige dag die werd afgesloten bij de Chinees in het, vergeleken met Helden, levendige Panningen. De bediening liet hier en daar wat te wensen over maar wat wil je ook als er opeens 30 man je zaak binnenloopt terwijl dat normaal gesproken het aantal klanten is dat in 1 maand binnenkomt. Het eten, daar was iedereen het over eens, was voortreffelijk. Voor alle uitslagen en foto's: huttontoernooi.nl

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten