Kalender:
29-3Pasen "geen schaken"
1-4Pasen "geen schaken"
5-4Interne vrijdag competitie ronde 21
8-4Interne maandag competitie ronde 29
12-4Interne vrijdag competitie ronde 22
15-4Interne maandag competitie ronde 30
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
Succesvol verlopen GP Zaanstad (update)

Gepost door Machiel Moes op zondag 28 november 2010 om 17:46

Op zondag 28 november is in het Zaanlands Lyceum in Zaandam voor de 7e achtereenvolgende maal de Grand Prix Zaanstad gespeeld, traditioneel het derde toernooi in de NHSB-cyclus.

Met 106 deelnemers verdeeld over 14 groepen was het toernooi weer goed bezet. Geïnspireerd door een fraai winterzonnetje werd er vol enthousiasme gestreden om de te winnen bekers.

In groep 1 bleek Dave Looijer onverslaanbaar en wist als ratingfavoriet het toernooi ook te winnen.
In groep 2 streden 3 clubgenoten mee om de prijzen, Christopher werd tweede, Rebecca viel helaas net buiten de prijzen. Groep 3 werd overtuigend gewonnen door Timothy, ook hier veel ZSC-inbreng, Arjen, Guido en Dylan werden respectievelijk 4, 5 en 6. Groep 4 leek een koud kunstje voor Hessel, geen ZSC-concurrentie, helaas waren er drie spelers van andere verenigingen die op een halfje voor hem eindigden. Vlak onder Hessel, in groep 5 speelde zijn broer Tieme, die wist knap de groep te winnen na een stroeve start.

De hoogst gerankte ZSC-debutant was Sem Visser, hij wist knap groep 6 te winnen. Deze jonge ervaren schaker, getransferreerd van SV Voorschoten gaat een gouden toekomst bij ons tegemoet.

Door de enorme ZSC-inbreng, ben ik geneigd nu de andere groepen korter te benoemen, omwille van het anders veel te lange verslag. Groep 7 leverde Marcus Jolles een 3e plaats op, dezelfde prijs was er voor Sjoerd van Tol in groep 9. Groep 10 werd gewonnen door de Pravin; Ryan en Vidur werden 5e en 6e. In groep 11 werd Mads van den Pol 2e en Michael Kool 4e. Rowin Kalbfleisch (1e) en onze nieuwste en fanatiekste aanwinst Peter van Putten domineerden groep 12. Het is fantastisch om te zien hoeveel vrienden Peter al heeft gemaakt na het bezoeken van twee clubavonden. De rentree van Nathaniël werd opgeleukt met een overwinning in groep 13, hopelijk doet dit hem weer meer naar het schaken snakken. In groep 14 konden Arjan en Koen helaas geen prijs pakken, maar ze wisten wel hun eerste toernooiwedstrijden te winnen.

Ook een bijzonder woord van dank gaat uit naar dhr. Subramaniam die er voor zorgde dat alle deelnemers met een leuke attentie (pen + sleutelhanger) van LEBARA naar huis konden!

Eindstand. (Redactie: update nu met foto)

In willekeurige volgorde: Joris Moes, Christopher Blees, Rebecca Rosegg, Timothy Blees, Arjen Springorum, Dylan Brouwer, Guido van Zanen, Hessel Braat, Tieme Braat, Marcus Jolles, Pravin Subramaniam, Vidur Subramaniam, Peter, Arjan, Koen, Rowin, Mads, Rowin Kalbfleisch en Michael en Nathaniël Rosegg



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten