Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Schaaktoto 2011

Gepost door René Hennipman op zondag 16 januari 2011 om 01:13

De naam
Welke naam past beter, Schaaktoto of Tatatoto? De traditie wint, want voor veel mensen is het ook nog steeds het Hoogovenstoernooi. Niet alle inzendingen zijn binnen, maar toch kunnen we beginnen.

De deelnemers
Het is altijd lastig om alle voorspellingen binnen te krijgen. Zeker dit jaar. In het verleden vulden de deelnemers direct de toto in maar nu kwam ik al in december met de lijst en dat was velen te vroeg. Het geld was vroeger binnen dan ooit, helaas heb ik van Jan Roebers wel geld ontvangen maar geen punten. De oplossing is dat hij meespeelt met een 50%-score. Zo vulde Huib Middelhoven vorig jaar zijn lijst in, al kwam hij er toen niet zo ver mee.

Mijn dank is groot voor het gestelde vertrouwen. Sommigen vroeg ik geld zonder ze goed te kennen. En zij gaven me dat op dezelfde basis. Dat geldt voor bijvoorbeeld de uiterst vriendelijke Wim Nieland van De Waagtoren, tegen wie ik vorig seizoen in de externe speelde. Nieuw is ook Monique Faas, onze allerhartelijkste barvrouw van de Boko.

Even een kleine ergernis. Er zijn ook personen die uitvoerig uitleg van de regels vragen, lang twijfelen en dan niet meedoen. Vervelend want in die tijd had ik ook een ander kunnen vragen.

De inzet
We spelen met twee potten. Eén met alle spelers en met een inleg van 2 euro de man, de andere pot met die spelers die 3 euro extra inlegden. Dit jaar doen er 32 mensen mee, één minder dan vorig jaar. Toch is er een hogere pot want bijna iedereen (namelijk 25 man) speelt voor 5 euro mee. Vorig jaar was dat anders, toen speelde de meerderheid nog voor 2 euro mee. Het levert op: 32 x 2 = 64 euro + 25 x 3 = 75,- Totaal: 139 euro.

De regels
De speler(s) met de minste verliespunten is/zijn winnaar. Bij gelijk eindigen wint de speler met de meeste juiste voorspellingen. Is dat ook gelijk dan wordt de pot gedeeld.

De strijd
Net als vorig jaar zal Machiel Moes een overzicht maken waardoor het mogelijk wordt om een vergelijking te maken met andere deelnemers. Dit zal, vermoedelijk vanaf woensdag, op de site te zien zijn.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten