Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Peter van Putten naar NK

Gepost door René Hennipman op maandag 24 januari 2011 om 20:38

Afgelopen zondag is het Peter van Putten gelukt om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor de F-jeugd. Dat zijn kinderen van uit het geboortejaar 2002. In Santpoort werd het Noordhollands Kampioenschap voor vier leeftijdsgroepen georganiseerd. Met zijn derde plaats wist Peter zich precies te plaatsen voor het NK.

Sem Visser was de tweede ZSC-er die meedeed. Hij sloot een prima toernooi af op de 5e plaats. Zijn start met 3 uit 3 was geweldig maar helaas hield hij dat niet vol. Vorig jaar heeft Sem nog op het NK meegespeeld, toen woonde hij in Leiden. Hij won zondag onder meer van Vlad Omata, een speler die al in Stap 5 zit.

Peter is nog maar twee maanden lid van ZSC en nu al zeer succesvol. In die korte tijd speelde hij drie toernooien en in alle drie heeft hij bekers gewonnen. De mooiste beker won hij in december, toen hij Zaans kampioen werd. Peter kwam met schaken in aanraking via de lessen van meester Pieter op basisschool De Korenaar uit Oostzaan. Die zag als eerste het talent van Peter en adviseerde de ouders hem naar ZSC Saende te sturen. Sindsdien rijgt hij de successen aaneen.

Peter is de vierde jeugdspeler op rij die naar een NK mag. In 2009 plaatsten Arjen Springorum en Hessel Braat zich voor het E toernooi. In 2010 mocht Raymond Mastenbroek in de D meedoen en nu Peter in de F. Verder hebben, van de huidige jeugdspelers, Sem en Quinten van Maurik een individueel NK achter de rug.

Daarnaast spelen we als club mee in de D -meesterklasse.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Frank Tijdeman op vrijdag 4 februari 2011 om 17:05

Rene,

Wat een heerlijk nieuws!

Daag, 7=7



Contact | Formaliteiten