Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Jeugd domineert vrijdagavond

Gepost door René Hennipman op zondag 30 januari 2011 om 12:50

Eergisteravond was er een snelschaakavond op de club. Voorafgaand was er een mailtje naar jeugdleden uitgegaan en daar werd enthousiast op gereageerd. We speelden 9 ronden in de vorm van drie vierkampen. Een paar kinderen maakten hun debuut bij de senioren, Ryan van der Vis, Sjoerd van Tol en Peter van Putten. Younes van Nieuwenhuizen mocht dat al eerder doen. Daarnaast vertrouwde gezichten als Hessel, Tieme, Ajen, Timothy, Raymond en Guido. De jongeren Rebecca, Christopher, Tom en Arnold zijn zelfs vaste gasten op vrijdagavond. We misten nog Dylan en Iris.

Omdat er twee kinderen eerder stopten vroegen we Ben Braat (vader van Hessel en Tieme) om mee te spelen. En hij maakte op grootse wijze zijn entree met drie winstpartijen op rij. Dat is nog eens iemand verwelkomen. Daarna had de jeugd minder mededogen met hem. Het was ook leuk om te zien hoe Jacob en Wim Punt op de aanstormende jeugd reageerden. Heel sportief en goedgeluimd gingen ze met ze om. Machiel en Wim stonden een ronde hun beurt af om de kinderen te kunnen laten spelen.

Voor de prijzen gingen Cor, Jan Bart, Evert, Joris en René. Uiteindelijk was laatstgenoemde de meest gelukkige maar vooral de blije gezichten van de kinderen en de ouders maakten het tot een zeer geslaagde happening. Yuri noemde het later op de avond een integratie-avond en dat is een juiste benaming. Dit maakt de overgang van jeugdafdeling naar senioren zo soepel en natuurlijk dat we wat mij betreft hier in de agenda rekening mee gaan houden. 

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten