Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Het eerste en iets met Murphy

Gepost door Yuri Eijk op maandag 19 september 2011 om 20:15

Het eerste en iets met Murphy
Een verslag van een oorwassing

Het begonnatuurlijk allemaal niet zo lekker met in eerste instantie vijf afzeggingen voor de openingswedstrijd van het seizoen. Gelukkig vond Erik Janssen toch nog een mogelijkheid om te spelen zodat we maar 4 invallers nodig hadden. Cor, Frank, Mark en André hartelijk dank voor het opofferen van jullie vrije zaterdag.

Zoals bekend moet Mark van Schaardenburg elke keer vanuit Waalre komen en aangezien er een vorige keer iets qua reistijd iets ‘mis’ was gegaan met de trein besloot hij om dit keer maar met de auto te komen. Maar ook dit ging mis. Mede door werkzaamheden op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht kwam hij te laat in de speelzaal en stonden we na een uur wachten op Mark met 1-0 achter. Ik vind het trouwens echt fantastisch dat hij gewoon nog steeds bij ons speelt zo gezellig zijn we nu ook weer niet.

Ik heb door goede focus op mijn eigen partij niet alle partijen heel goed gevolgd dus het is mogelijk dat ik hier en daar wat onnauwkeurigheden schrijf . Ik kan niet alles in de gaten houden en onze teamleider zat alleen maar bij het 2e te kijken.

Waar het ook dus ook goed mis ging was op het bord van Mark Grondsma. De benjamin van het gezelschap overzag een aftrekaanval en na 5 kwartier konden de stukken weer in de doos. 2-0. Hans kwam met zwart al snel onder druk te staan. Zijn tegenstander had in de opening gebluft en dit werd beloond met een prettige aanvalsstelling. Hans wist de dreigingen niet te pareren en zijn koningsstelling werd overspeeld. 3-0. Erik speelde een theoretische variant en het zag er naar uit dat zijn tegenstander zich als een vis in het water voelde. Een slap zetje werd Erik noodlottig. Zijn tegenstander had goed gerekend en met een aantal krachtzetten maakte de voorzitter van de fusieclub de partij gedecideerd uit. 4-0.

Even daarna bood mijn tegenstander in een onduidelijke stelling remise aan. Ik keek even rond en stelde vast dat de kans dat we alle vier zouden winnen wel extreem klein was. Sterker nog, een 8-0 schrobber was mijn inziens stukken aannemelijker dan een 4-4. Ik had de hele partij ietsjes minder gestaan maar kon gelukkig de stelling heel moeilijk maken voor mijn tegenstander zodat mijn tijdsachterstand in ‘no time’ ongedaan was gemaakt. Met beide nog een kwartier voor een zet of 15 wilde ik niet gaan gokken en nam het aanbod aan. Fritz geeft de slotstelling overigens als gelijk. 4½ - ½.

Nog drie partijen aan de gang en ook deze gingen verloren, maar zeker niet allemaal zonder slag of stoot. André had het de hele partij lastig en zijn nederlaag kwam voor mij dan niet als een verrassing. Cor had weer eens een tijdnoodduel. Beide koning stonden wat op de tocht maar het was mij in ieder geval niet duidelijk hoe Cor snel een beslissende tik kon uitdelen. Wat Cor onder grote tijdsdruk deed was in ieder geval niet goed en hij moest zijn dame offeren om mat te voorkomen. Er bleef geen enkele compensatie over. 6½ - ½. Dan nog de partij van Frank. In het vroege middelspel had hij een kwaliteit ingeboet en het leek een kwestie van tijd voordat hij de strijd moest gaan staken. Zijn tegenstander deed het echter niet op z’n handigst en Frank kreeg steeds met compensatie voor de kwaliteit en op een gegeven moment zat er wat ik heb gehoord zelfs een remise-mechanisme in. Frank miste dit en kon de 7e nul worden bijgeschreven. 7½ - ½ Auw!

Maar er is natuurlijk helemaal niets aan de hand. We hebben verloren van een sterke tegenstander en wellicht is het maar goed dat het allemaal juist misging in deze wedstrijd. Er zijn nog gewoon 8 wedstrijden te gaan en zoveel tegenslag als we nu gehad hebben kan eigenlijk gewoon niet nog een keer voorkomen. Zoals Edwin over het 3e zei kan het alleen maar beter gaan en dat geldt natuurlijk ook voor het 1e. Daar gaan we gezien de uitslag gemakshalve dan ook maar even van uit.

Persoonlijke uitslagen ronde 1 van seizoen 2011-2012, zaterdag 17 september 2011:

Caïssa (Amsterdam) 2-ZSC-Saende 1
1.I. Timmermans2222-Onbekend14001-0
2.N. Narings2264-Hans Galjé20441-0
3.H,G, van Hengel2234-Erik Janssen20621-0
4.H. Jolles2129-Yuri Eijk2010½-½
5.E.G. Vroombout2193-Cor van Dongen20321-0
6.E. Osterwald2164-André Breedveld20591-0
7.P. Schipper2145-Frank Tijdeman20021-0
8.R.C. van Arkel2124-Mark Grondsma20441-0
21841957- ½

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten