Kalender:
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
Uniek schaaktoernooi op Bevrijdingsdag

Gepost door Joris Moes op dinsdag 24 maart 2015 om 09:57

STIERENBLOED

Uniek schaaktoernooi op Bevrijdingsdag 2015 in Fort Krommeniedijk, door Cor van Dongen.

 

B

este clubgenoten,

We hebben wat leuks en origineels bedacht, voor komende Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei 2015. Op deze dag is De Pelikaan gesloten en is er dus geen reguliere clubavond.

We zijn van plan om die avond uit te wijken naar het Fort bij Krommeniedijk, om daar in de poterne, de grote hal die het kloppend hart van het fort vormt en een sfeervolle ambiance kent, een uniek schaaktoernooi te organiseren voor onze leden, oud-leden en een aantal genodigden van andere schaakclubs. Er is maximaal voor zo’n 35 à 40 schakers plaats in dit, wat ik gemakshalve ‘vino-schaaktoernooi’ zal noemen. Ja, in vino veritas, voor schakers die in vijf vooraf vastgestelde openingen op zoek naar de waarheid zijn. Voorafgaand aan iedere dubbelrondige ronde, waarin de deelnemers één keer met wit en één keer met zwart spelen vanuit een verplichte uitgangspositie, wordt een korte explicatie gegeven van de te spelen opening… én kunnen de schakers een bijbehorende wijn proeven.


De door ons benaderde sommeliers-ad-interim, gastheer Jaap en gastvrouw Anemoon van Harlingen, tevens de beheerders van het Fort bij Krommeniedijk, struinen nu al de wijngaarden af, op zoek naar mooie wijnen die bij de door ons gekozen openingen, het Italiaans, Spaans, Hongaars, Frans en Siciliaans passen.

Tja, de liefhebbers van gedistilleerd moeten we teleurstellen: géén Poolse opening, géén Wyborowa, géén Russische verdediging, géén Stolichnaya, géén Joegoslavisch, géén slivovitz, géén Hollands, géén jonge dubbele graanjenever en ook de Pils-variant (uit de Svesjnikov) zal deze avond niet op het demonstratiebord worden behandeld. 

Wellicht wél met ‘n tongstrelend glas Egri Bikavér, de beroemde Hongaarse stierenbloedwijn.

Kortom, vijf ronden (dubbelrondig) snelschaken, ingedeeld volgens het Zwitsers systeem, met tussendoor korte schaak- en wijnexplicaties, het proeven van vijf mooie wijnen en het nuttigen van exquise culinaire hapjes. Uiteraard is er voor non-alcoholici én jeugdige schakers een uitgebreide keus aan frisdranken, vruchtensappen, mineraalwater, koffie of thee.

Het programma ziet er als volgt uit.

Vanaf 19.30 uur vrije inloop, met koffie, thee, lekkere koek. Tot 20.00 uur bestaat de gelegenheid om onder leiding van een gids een korte rondleiding door het fort te maken.


De start van het schaak-proef-evenement in de poterne is om 20.00 uur: korte explicatie van de te spelen openingsvariant, (vijf ronden) dubbelrondig snelschaken met 5 minuten bedenktijd p.p.p.p., desgewenst onder het genot van (een bodempje) bijpassende wijn en een lekker hapje. Bij de Italiaanse partij mag u zeker rekenen op een pittig gekruide minipizza! Het einde van het schaakprogramma staat ingepland om 22.30 uur, even de spullen opruimen, waarna de deelnemers bij voorkeur op de fiets – er worden uitsluitend ‘omfietswijnen’ geschonken – huiswaarts mogen keren.

De kosten voor deze avond hebben we zo laag mogelijk proberen te houden:  € 10,00 per persoon en dat is inclusief de toegangsprijs voor het Fort (normaal € 6,50), koffie, thee, koek, drankjes (mooie wijnen en/of frisdrank) en culinaire hapjes. Jeugd en

non-alcoholgebruikers krijgen een reductie van € 2,00 op het inleggeld en betalen dus € 8,00.

Voorwaar: géén geld, voor een dergelijk uniek evenement. Zet daarom 5 mei alvast in uw agenda; het belooft een heel gezellige avond te worden waarop tevens de gelegenheid wordt geboden aan een hernieuwde kennismaking met oud-leden van onze schaakclub.

 

KOMT ALLEN, zou ik willen zeggen, maar ach, goede (schaak)wijn behoeft geen krans… 

Het Fort is prima te bereiken via de Provincialeweg, afslag Busch en Dam naar rechts en dan nog een stukje doorrijden. Of voor de fietsers uit richting Zaandam, fietsen via centrum Krommenie naar (einde van) Krommeniedijk). En er is ruim voldoende parkeergelegenheid! Oprijlaan Fort volgen en daar is ruime gelegenheid om de auto te parkeren.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten