Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
ZSC 2 de bietenbrug op tegen Het Spaarne

Gepost door Huib Middelhoven op zaterdag 12 november 2016 om 18:15

Vorige week zaterdag redde het 2e team het niet tegen het Haarlemse Spaarne.

Het begon nog goed met de (enige) overwinning van Evert. Zijn tegenstander snoepte de b2 pion maar moest vervolgens lijdzaam toezien hoe Evert juist via die lijn binnenkwam en een vernietigende koningsaanval lanceerde.

De ontwikkelingsachterstand van Mels werd hem fataal. Zijn tegenstander, ook nog eens gezegend met het loperpaar, wist er wel raad mee en voerde zijn partij tot winst.

Dennis met zwart tegen de sterke Colleen Otten had behoorlijk last van de weinige ruimte die hij in z'n gelederen had. Stukverlies betekende gelijk het einde van zijn partij.

Robert zette op bekend terrein zijn partij goed op, zijn tegenstander verdedigde echter nauwkeurig en toen de stelling opende was dat in het nadeel van Robert. Hij moest met teveel rekening houden, overzag iets en verloor.

Willem begon goed, won een pion maar liet vervolgens het initiatief teveel aan zijn tegenstander die daardoor gelijk spel wist te bereiken; remise.

Remco trok op de hem bekende wijze ten aanval. Zijn tegenstander had echter door een kwaliteitsoffer de stelling in handen. Zijn lichte stukken konden echter onvoldoende samenwerken waardoor hij niet verder kwam. Remco kon ook niets uithalen dus ook hier werd daarna snel remise overeengekomen.

Sjaak werd met zwart behoorlijk ingesnoerd en kreeg een koningsaanval om de oren die zijn tegenstander de winst bezorgde.

Huib dacht wel aan een koningsaanval maar bereikte niets, moest afwikkelen naar een minder eindspel maar wel met beiden twee torens. Ondanks een pion achterstand werkten zijn torens goed genoeg samen om er een remise uit te slepen.

Toch de grootste winst van deze dag was dat Dirk-Willem langskwam om zijn team aan te moedigen! Geweldig om je weer op de club te zien, Dirk-Willem!

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Yuri Eijk op zaterdag 12 november 2016 om 21:35

Mooie verslaggeving Huib. Ik sluit me volledig aan bij de laatste alinea.


Gepost door Huib Middelhoven op zaterdag 12 november 2016 om 18:20

Verslag van Het Spaarne hier: http://www.svhetspaarne.nl/externe-competitie/spaarne-1/mooie-schaakdag-zaandam/



Contact | Formaliteiten