Kalender:
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
Ronde 24: Closing the gap

Gepost door Yuri Eijk op zaterdag 25 februari 2017 om 11:26

Zoals René Hennipman op het ledengedeelte al schreef is de interne competitie een afspiegeling van de huidige driestrijd in de eredivisie waar Ajax, 010 en 040 om een schaal kibbelen. In Boko gaat de strijd om de titel tussen Dennis Rosegg, Hein Middelhoven en Jan-Bart Abcouwer.

Jan-Bart is op vakantie in het Tsjechische Špindleruv Mlýn waar hij ongetwijfeld heerlijk van de sneeuw aan het genieten is. Ook ontvingen wij een foto van prachtige ijssculpturen waarbij ik me nog steeds afvraag of het nu een schaakspel is of niet. Oordeel zelf maar. Nadeel is wel dat hij na het verrassende verlies tegen Frans Rappange en twee ronden afwezigheid een klein gaatje heeft moet laten vallen.


Dan de andere twee titelkandidaten. Hein speelde tegen zijn broer Huib en werd enigszins in het zadel geholpen door een incorrect offer. Ongetwijfeld geïnspireerd door Carlsen-Karjakin Tata 2017 offerde Huib na …h6, Lh4 g5 met Pxg5 zijn paard en hield een op het oog lastige penning over op het paard op f6. Een moedige beslissing maar helaas werkte het niet over de meest Bourgondische van de Middelhovens. Zwart had namelijk nog niet gerokeerd en had nu de riposte …Tg8-g6 altijd achter de hand. Hein speelde het vervolg heel efficiënt door een kwaliteit terug te geven voor een winnende aanval.

 

De vraag was nu of Dennis zijn voorsprong op Hein in stand kon houden door Peter Roggeveen te verslaan. In een anti-Siciliaan was er een moeilijke stelling ontstaan. Het was niet helemaal duidelijk of de vrije d-pion van Dennis nu sterk of zwak was en of de loper nu slechter of beter was dan het paard. Echt een stelling met een aantal ‘inbalances’ met mogelijkheden om je tegenstander te ‘outplayen’. Dit gebeurde echter niet. In een zeer gecompliceerde slotstelling waarin beide koningen nogal op de tocht stonden werd de vrede getekend. Dit betekent dat Hein Dennis nu op 4 punten genaderd is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten