Kalender:
21-1Maandag Ronde 19
21-1Jeugd: Training en Ronde 17
25-1Schaakcafé: Tata Steel Chess 2018
28-1Maandag Ronde 20
28-1Jeugd: Training en Ronde 18
1-2Vrijdag Ronde 20
1-2W.S.C. De Pion N1 - ZSC-Saende N1
4-2Maandag Ronde 21
4-2Jeugd: Training en Ronde 19
7-2Training Jop Delemarre
Koplopers maken het niet waar

Gepost door Erik van Nassau op zaterdag 12 mei 2018 om 15:07

Vrijdag 11 Mei, speelronde 32, stonden er een paar mooie partijen op het menu. De 2 koplopers, Dennis en Hein hadden met Rene H. en Frank een lastig programma  wat ook uit de uitslagen bleek.

Dennis had in zijn partij tegen Rene het centrum veroverd, hij offerde echter materiaal omdat hij  een dreiging voor 1 van zijn centrum pionnen zag met een slechtere stelling als gevolg (wat achteraf niet helemaal klopte). Rene wist dit vervolgens goed uit te spelen.

Hein had met Frank een echte vechtpartij, Frank speelde met de witte stukken vrij optimistisch waar Hein korte metten mee wist te maken. Hein werd echter iets te frivool waardoor de partij een regelrecht vuistgevecht werd waarin de zet Ph6 van Frank de winnende bleek te zijn, mede omdat de counter (Tg7) niet gezien werd.

Ondanks dat iedereen in de top aan elkaar gewaagd is mag het toch een verrassing genoemd worden dat beide koplopers op dezelfde avond verliezen. Een andere (verrassende) uitslag was de winst van Mels op Evert maar de grootste verrassing volgens Rene H. was toch de overwinning van Andre  tegen Erik van Nassau. Verder mag ook genoemd worden dat Machiel aan een ijzersterk seizoen bezig is en dat zijn remise tegen Hans wederom een prima uitslag voor hem is.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten