Kalender:
25-2Maandag Ronde 24
25-2Jeugd: Training en Ronde 21
1-3Vrijdag Ronde 24
1-3ZSC-Saende N1 - Het Witte Paard N1
4-3Maandag Ronde 25
4-3Jeugd: Training en Ronde 22
8-3Vrijdag Ronde 25
11-3Maandag Ronde 26
11-3Jeugd: Training en Ronde 23
12-3De Waagtoren N2 - ZSC-Saende N1
Een avond vol scherpe stellingen

Gepost door Erik van Nassau op zaterdag 2 juni 2018 om 15:27

Vrijdag 1 Juni werd de 35ste ronde gespeeld, het bleek een avond vol met vuurwerk op het bord. 

Waar eerder genoemd werd dat de titelstrijd tussen Dennis, Hein & Jan-Bart zou gaan, had Frank zich door 3 uitstekende overwinnen op rij hiertussen geplaatst. Jan-Bart lijkt  door de nederlaag tegen Hein 2 weken geleden niet meer om de titel mee te doen.

Aan de top waren er 2 partijen, Hein met zwart tegen Ben en Frank mocht het met de witte stukken opnemen tegen Dirk-Willem.

Hein kreeg een gambiet van Ben voorgeschoteld, een opening waar hij veel ervaring mee heeft. Hein werd hier echter niet nerveus van en wist elke keer de goede zetten te vinden waardoor hij wit van een voordeel wist te weerhouden wat in een gambiet natuurlijk cruciaal is. Hij kon hierdoor een mooi en belangrijk punt erbij schrijven. 

In de partij van Frank werd op zet 9. Pe2 gespeeld, een zet die een stuk offer van zwart op h2 uitlokte zoals de sirenen in de griekse mythologie mannen richting een scheepsbreuk wisten te lokken. Waar Odysseus zijn bemanning had om hem vast te binden aan de mast om niet voor de verleiding te vallen, moest Dirk-Willem het alleen doen en wist hij de verleiding niet te weerstaan, verschil moet er zijn. Het stukoffer , met het thematische Pg4, Dh4, werd al vrij snel weerlegt waardoor Frank met zijn 4de overwinning zijn goede vorm doorzet.

De partij van Hans & Martin was een scherpe met tegengestelde rokades, er was veel aanval voor beide partijen maar Hans trok uiteindelijk aan het langste eind. Martin (wit) had met zijn paard op a7 moeten slaan maar deed dit met zijn toren, dit leek eerst een kwaliteitsoffer maar het bleek door een tussenschaakje een verloren stelling.

De partij die het langste duurde was die tussen Huib en Andre. Dit was een partij die kwa tijd langzaam op gang kwam, rond zet 20 hadden beide mannen ongeveer 3 minuten over. De partij zelf was total niet langzaam, beide mannen waren vastbesloten er een lekker potje schaak van te maken. Huib koos met wit om met zet  2.De2 van alle hoofdvarianten af te wijken . Alsof dit niet genoeg was kwam Andre in de franse opening al voor zet 10. met g5, later gevolgd door h5, waardoor Huib met zijn korte rokade tot g4 gedwongen was, dit had een spectaculaire partij als gevolgd waar beide mannen dus veel tijd nodig hadden. Met nog rond de 3 minuten op zet 20 was het natuurlijk wachten tot er of iemand grote fouten ging maken of door zijn vlag ging, Andre trok aan het kortste eind hier waardoor Huib toch nog even de top 10 binnen komt.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten