Kalender:
22-4Tweede Paasdag, geen schaken
22-4Maandag Ronde 32
26-4Koningsdag, geen schaken
29-4Maandag Ronde 33
29-4Jeugd: Meivakantie Jeugd
3-5Vrijdag Ronde 31
3-5Jeugd: Meivakantie Jeugd
6-5Maandag Ronde 34
6-5Jeugd: Training en Ronde 29
9-5Training Jop Delemarre
De kampioen: Dennis Rosegg

Gepost door Erik van Nassau op zaterdag 16 juni 2018 om 11:58

Vrijdag 15 Juni was het zover, de laatste ronde stond op het programma. Voor het kampioenschap bleek de strijd al gestreden, Dennis Rosegg is de kampioen van de vrijdagcompetitie 2017/2018: Gefeliciteerd !!

Voor de top 3 was het nog wel spannend, Hein en Frank hadden beide een partij op het programma en Frank kon de 2de plaats van Hein nog afnemen, mocht Hein niet winnen en Frank wel.

Beide partijen waren echter al snel klaar met winst voor beide mannen. Hein wist tegen Evert met wit al snel een winnend positioneel voordeel te halen, toen Evert dit zag besloot hij maar om een stuk weg te geven om zo de partij te verkorten.

Frank (wit) had tegen ben een mooie aanvalspartij waarbij Ben in de opening een positie kreeg waar hij meerdere malen dezelfde stukken zetten. Frank wist de ontwikkelingsvoorsprong die hij daardoor kreeg in een mooie aanval op de koning om te zetten met de krachtzet 12. E5 als hoogtepunt, en zoals wel vaker bekent met Frank na een mooie winstpartij was hij hierdoor ook de rest van avond in een uitstekend humeur en meer dan bereid zijn 12de zet aan clubgenoten te laten zien.

Erik van Nassau had een snelle remise tegen Martin Oudejans. Ondanks dat de opening een hele gevaarlijke naam heeft (Kalashnikov) was de partij vrij bloedeloos en werd een remise aanbod van Martin op zet 15 geaccepteerd.

Mede doordat de bovenstande partijen alledrie voor zet 20 klaar waren was op 22:15 de laatste speelronde officieel klaar (en konden we aan het bier).

Een andere partij om te delen was de winst van Jaron tegen Merijn, deze partij zat vol met offers van de kant van Merijn. Ze werden niet allemaal door Jaron geaccepteerd maar wel genoeg  om uiteindelijk een toren voor te staan zonder echt compensatie voor Merijn. Hierdoor kon Jaron op laatste speelronde nog een winst bijschrijven waardoor hij precies op een 0 score eindigt dit seizoen (11/3/11).

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten