Kalender:
22-7Vakantie, vrij schaken
26-7Vrij Schaken
2-8Vrij Schaken
9-8Vrij Schaken
16-8Vrij Schaken
23-8Vrij Schaken
De aftrap

Gepost door Erik van Nassau op dinsdag 4 september 2018 om 08:36

3 September was het zover, de eerste ronde van de maandagcompetitie! Met 9 man (waarvan 33% Wim) stonden er 4 partijen op het programma. Het was duidelijk dat wit vandaag in het voordeel was met winst aan alle 4 de borden voor de witspeler.

De eerste partij die klaar was, was die van Erik v Nassau & Anton waar de wit speler vrij vroeg in de partij Pc7+ met torenwinst kon spelen. Dit werd zonder problemen uitgespeeld. 

Sjaak was de volgende die een hand kreeg, met een sterk paard op e5 en een gratis tempo f4 (viel dame aan) wist sjaak de loper van Wim Punt in te sluiten, op de koningsvleugel. Hij moest het nog even nauwkeurig uitspelen maar dit bleek geen probleem te zijn.

De partij Wim van der Noort - Gerard was een echte burenruzie, deze partij was schijnbaar al vaker gespeeld deze zomer maar vandaag maakte Gerard de cruciale openingsblunder door geen bier maar tomatensap te nemen, naar eigen zeggen verloor hij hier de partij al. Op het bord dacht hij een pion te kunnen winnen maar dit bleek een loper + toren tegen zijn dame te zijn. Wim wist het mooi af te maken met een mooie tactiek, Dg3 & een paard op f5 die naast Dg7# ook met  Pe7+ een stuk dreigde te winnen.

Het hoofdmaaltijd van de dag was de partij tussen Wim de Boer en Tieme. Wim kwam al snel beter te staan en toen de torens geruild werden bleef er een eindspel met 3 stukken en 7 pionnen voor beide over. De pionnen structuur van Wim was beter en ook zijn stukken stonden actiever maar hij moest het nog wel bewijzen. Op zet 34 probeerde tieme het nog met een remise aanbod maar Wim wist hier al dat zwart in zetdwang kwam en sloeg het dus af. Een paar zetten later wist hij een cruciale h pion te winnen die hij later voor 3 pionnen op de damevleugel weer terug gaf. 1-0.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten