Kalender:
21-1Maandag Ronde 19
21-1Jeugd: Training en Ronde 17
25-1Schaakcafé: Tata Steel Chess 2018
28-1Maandag Ronde 20
28-1Jeugd: Training en Ronde 18
1-2Vrijdag Ronde 20
1-2W.S.C. De Pion N1 - ZSC-Saende N1
4-2Maandag Ronde 21
4-2Jeugd: Training en Ronde 19
7-2Training Jop Delemarre
De tweede aftrap

Gepost door Erik van Nassau op zaterdag 8 september 2018 om 01:03

De tweede aftrap

De vrijdag competitive had zijn aftrap 7 September en er stonden precies 10 wedstrijden op het menu.

De op papier meest opvallende was toch die van Dennis & Dirk-Willem. Dat deze 2 kampioenen (vrijdag & maandag) het tegen mekaar mochten opnemen is natuurlijk een mooi begin van het seizoen, een beetje vergelijkbaar met het concept van de supercup in het voetbal.

Dennis was als vrijdagkampioen toch de favoriet en hij wist dit ook waar te maken, Dirk-Willem heeft op enig moment gedurende de partij beter gestaan maar toen hij door zijn vlag ging had Dennis al een pluspion.

De verrassing van de dag kwam op naam van Pim, die ondanks dat hij de puntentelling van de competitie niet helemaal begrijpt (of niet mee eens is), zich koploper na ronde 1 mag noemen. In zijn partij tegen Eric Bark moest hij op het einde met zwaar materieel overwicht oppassen voor pat-truucjes maar toen hij zich hier uit gered had konden de handen geschud worden.

Dit was niet de enige Eric(k) die verloor, waar op de maandag de Wim’s nog 2 uit 3 scoorden wisten de Eric(k)’s dit niet de herhalen en moesten ze het met 0 uit 3 doen. Hein kwam in een partij die vrij open leek niet in de problemen tegen Erik van Nassau en Erik Lust pakte tegen Jan-Bart een giftige pion op f4, Jan Bart had het beter kunnen uitspelen maar wat hij deed bleek uiteindelijk goed genoeg voor de winst.

Ook meldenswaardig was de terugkeer van Alex Koelewijn, in de jaren 2010-2012 was hij nog intern en extern actief bij onze club en dan is het altijd leuk om hem weer te mogen verwelkomen. Hij begon zijn seizoen met een remise tegen Jaron.

 

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten