Kalender:
28-6JP Bokaal / Rapid Ronde 2
1-7Maandag Ronde 40
1-7Jeugd: Training en Ronde 36
5-7JP Bokaal / Rapid Ronde 3
8-7Vakantie, vrij schaken
12-7JP Bokaal / Rapid Ronde 4
15-7Vakantie, vrij schaken
19-7JP Bokaal / Rapid Ronde 5
22-7Vakantie, vrij schaken
26-7Vrij Schaken
De 10de maandag ronde + ZSC V

Gepost door Erik van Nassau op dinsdag 6 november 2018 om 00:56

Maandag 5 november was het alweer tijd voor de 10de ronde van de maandagcompetitie, er stond ook een externe wedstrijd op het programma, het viertal van ZSC 5 (of N2) tegen Waagtoren 5.

Allereerst de interne competitie:

De eerste wedstrijd die klaar was, was die van Erwin met wit tegen Wim Punt, Erwin kwam een toren voor te staan en toen ook nog eens al zijn stukken (waarvan hij er dus al meer had) op de koning van Wim gericht waren konden al vrij snel de handen geschud worden.

Vervolgens waren Albert (wit) en Chiel klaar, Chiel wist de toren van Albert op A1 te winnen maar zoals wel vaker met ons nieuw lid was het alsnog een open partij met voor beide mannen een open koning en met nog o.a. de dames op het bord was het een wild gebeuren waarin Chiel uiteindelijk als eerste mat wist te zetten.

Vojo speelde een prima partij met wit tegen Sjaak, hij kwam in het middenspel een pion voor te staan en had ook nog eens meer spel, toen hij bij het afwikkelen naar het eindspel nog een pion won was het een kwestie van uitspelen wat hij dan ook keurig deed.

Als laatste klaar waren Ibrahim (wit) en Piet, in een afruil caro kann leek Ibrahim een aanval op de koningsvleugel te kunnen opbouwen maar Piet wist de nodige stukken af te ruilen en wat overbleef was een remise eindspel waarin verder geen grote fouten werden gemaakt en beide spelers een halfje mochten bijschrijven.

Het hoofdgerecht van de avond was de partij tussen Wim de Boer met wit tegen Jaron. Jaron kreeg hier iets voor mekaar wat ik nog niet heb gezien, een langzaamspelende Wim ,  voor zet 15 hadden beide mannen al meer dan de helft van hun tijd gebruikt. Het was ook rond die zet dat die stelling helemaal opengegooid werd met een pionoffer van de kant van Wim, ipv het initiatief wist Wim een kwaliteit te winnen maar dit zorgde er wel voor de het initiatief naar Jaron toe ging die een aanval op de koningsvleugel wist op te bouwen. Helaas voor Jaron wist Wim na secuur te verdedigen de beslissende combinatie te vinden waarin hij met een toren voorsprong alle stukken wist af te ruilen.

Na 10 rondes lijken er 3 mannen om de maandagtitel te gaan meedingen, Dirk-Willem blijft 4de staan, Wim de Boer pakt de 2de plaats met zijn winstpartij en Erik van Nassau houdt de koppositie na een uitstekende wedstrijd als scheidsrechter. Hein staat er nog tussen maar die zal waarschijnlijk nog wel wegvallen.

 

De externe wedstrijd tussen ZSC V & Waagtoren V leverde een mooie overwinning voor ons op:

Dit zag er in het begin niet zo uit, op bord 1 blunderde Tieme al in de opening een stuk weg. Dit werd  echter daarna ogenschijnlijk door Merijn op bord 3 weggepoetst die speelde zoals we hem kennen, met gedurfd spel. Met  een leuke aanvalpartij van zijn kant was hij ook de eerste die klaar was, 1-0 voor ZSC met Tieme nog steeds een stuk achter.
Wim van der Noort op bord 4 ruilde ondertussen een loper en 2 pionnen voor een toren waardoor hij een zeer dynamische stelling kreeg die lastig te beoordelen was. Ondertussen dacht de tegenstander van Tieme een beslissende aanval op de koning te krijgen door 2 stukken te offeren, Tieme kon echter met zijn koning wegrennen waardoor hij opeens weer een stuk voor stond!
 Op bord 2 speelde Anton, die na een gelijkopgaande partij op dat moment met een mooie taktiek een stuk wist te winnen, ZSC stond er dus uitstekend voor. Hierna ging het vrij snel, Tieme wist met een mooie combinatie bijna alle stukken te ruilen waardoor hij met een stuk extra een gewonnen eindspel had. Tegelijk zag Wim helaas een mat over het hoofd waardoor het even 1-1 stond, echter werden al vrij snel daarna de handen bij Tieme & Anton geschud waarmee de wedstrijd in 3-1 voor ZSC eindigde!

 

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Jaron Rosegg op dinsdag 6 november 2018 om 09:44

Weer een leuk verslag! Dank Erik.

Ik kwam één zet tekort (ja, het is echt gezegd). Alweer een heerlijke partij verloren.Contact | Formaliteiten