Kalender:
28-6JP Bokaal / Rapid Ronde 2
1-7Maandag Ronde 40
1-7Jeugd: Training en Ronde 36
5-7JP Bokaal / Rapid Ronde 3
8-7Vakantie, vrij schaken
12-7JP Bokaal / Rapid Ronde 4
15-7Vakantie, vrij schaken
19-7JP Bokaal / Rapid Ronde 5
22-7Vakantie, vrij schaken
26-7Vrij Schaken
Jan Bart slaat een gat

Gepost door Erik van Nassau op zaterdag 5 januari 2019 om 01:58

Vrijdag 4 januari was de eerste speelronde van het nieuwe jaar, ronde 17 van de vrijdagcompetitie.

JB mocht het met wit tegen Rene Hennipman opnemen. Dat Rene vol voor de winst speelde bleek ook wel toen hij een vroeg remise aanbod van JB afsloeg. Door middel van een kwaliteitsoffer en goed spel wist Rene het in het middenspel het initiatief te pakken, dit kwam ook mede doordat JB niet altijd de beste zetten wist te vinden. Echter, had Rene niet gerekend op het geluk van een kampioen (?). In een volledig verloren eindspel voor JB, waarin hij meerdere stukken achter stond en opgeven een realistische optie was benutte hij de ene kans die Rene hem gaf wel. Het betrof een mat in 1....

Een andere topper was Dennis, die waarschijnlijk toch even met zijn ogen moest knipperen toen hij zijn tegenstander zag, het was namelijk niemand minder dan Yuri Eijk! Yuri had wit en er kwam een damegambiet op het bord zoals Carlsen-Caruana in ronde 7. Echter, wisten beide spelers het rond zet 8-9 niet meer precies. Nadat Yuri met het idee van Td1 kwam, wist Dennis het met een paar goede zetten gelijk te trekken en werd er al vroeg in het middenspel een remise afgesproken.

Verder waren ook alle Erik(c) aanwezig, en met 3 uit 3 deden ze allemaal goede zaken

Eric Bark speelde met wit tegen Hans. Het was een partij waar heel veel in zat maar Eric wel de hele partij het overwicht had. Hans kreeg echt nog een goede kans op minimaal remise maar toen hij deze kans miste was de partij uit en kon Eric het makkelijk uitspelen.

Erik van Nassau had ook een prima partij waarin hij de hele partij beter stond. In een gambiet wist hij Ahmet de hele partij onder druk te zetten en doordat de koning van Ahmet niet veilig kwam te staan wist Erik rond zet 20 materiaal te winnen en was het een kwestie van uitspelen.

Sjaak mocht het met wit tegen de overgebleven Erik opnemen. Erik (Lust) had zich 1 ding voorgenomen, hij zou en moest deze partij een dame op b8 krijgen. Dat hij verloren stond toen dat doel bereikt was is slechts een detail. Sjaak was zo onder de indruk van de dame op b8 dat hij pardoes zijn sterke loper ruilde en een zwak paard overhield. Toen Erik naast een dame op b8 ook nog eens een sterk paard kreeg wist hij het goed uit te spelen en kon zo een punt bijschrijven.

Ons nieuwste lid Guitoun speelde een goede partij tegen Wim Punt waarin hij lang kon meegaan. De geslepenheid van Wim gaf uiteindelijk de doorslag, door middel van een tactiek wist hij groot materiaal te winnen en zo de partij naar zich toe te trekken.

 

Door het spectaculaire einde bij Jan-Bart tegen Rene, de remise van Dennis en de afwezigheid van Hein heeft Jan-Bart nu een gat van 39 punten! Een andere stijger is Eric Bark, na zijn valse start in het begin van het seizoen heeft hij nu 5,5 uit 6 gescoord en heeft zich daarmee weer in de top genesteld.

 

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten