Kalender:
22-3Vrijdag Ronde 27
25-3Maandag Ronde 28
25-3Jeugd: Training en Ronde 25
29-3Vrijdag Ronde 28
1-4Maandag Ronde 29
1-4Jeugd: Training en Ronde 26
1-4ZSC-Saende v - Aris de Heer v
5-4ALV
8-4Maandag Ronde 30
8-4Jeugd: Training en Ronde 27
Wim de Boer verdubbelt voorsprong

Gepost door Erik van Nassau op dinsdag 8 januari 2019 om 00:19

De maandagcompetitie heeft ook zijn eerste ronde in het nieuwe jaar gehad, ronde 17.

Het was een ronde met weinig verrassingen, de 2 koplopers, Wim de Boer en Erik van Nassau wonnen beide hun partij redelijk overtuigend. Wim met zwart tegen Anton en Erik met wit tegen Wim van Noort. Ondanks dat beide mannen wonnen is het gat tussen beide verdubbeld en heeft Wim nu welgeteld een voorsprong van 2 punten!

Hein speelde met wit tegen Ibrahim en wist Ibrahim vanaf het begin onder druk te zetten met een gambiet. Ibrahim was de eerst was die een fout maakte wat materiaal kostte. Zoals elke fout in een schaakpartij was het onnodig maar gezien het ratingverschil niet verrassend dat de eerste en beslissende fout van de kant van Ibrahim kwam.

De partij van de avond was die van Erwin tegen Chiel. Chiel gaf met zwart het schots een onverwachte wending met 3....d5?!. Je zult dit niet op 2000+ niveau zien maar het geeft wel aan dat Chiel niet snel terugdeinst. Ondanks dat Chiel een prima partij speelde, wist Erwin, nadat hij van de schrik bekomen was, de partij naar zich toe te trekken.

Het beloofd nog een spannend seizoen te worden waarin het verschil tussen de nummer 1 & 4 kleiner is dan tussen de nr 1 & 2 in de vrijdagcompetitie. Ondanks dat Wim en Erik al een paar weken aan kop staan met minimaal verschil kunnen Dirk-Willem en Hein met een paar overwinningen al aansluiten.

 

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Jaron Rosegg op dinsdag 8 januari 2019 om 12:07

"Wim de Boer verdubbelt voorsprong" - Hij is leuk.Contact | Formaliteiten