Kalender:
22-7Vakantie, vrij schaken
26-7Vrij Schaken
2-8Vrij Schaken
9-8Vrij Schaken
16-8Vrij Schaken
23-8Vrij Schaken
Spannende avond voor viertalteam

Gepost door Yuri Eijk op dinsdag 2 april 2019 om 20:03

Het viertallenteam speelde gisteren haar laatste competitiewedstrijd thuis in Boko. Aris de Heer (Middenbeemster) kwam op bezoek, een tegenstander die in de heenwedstijd met 1,5-2,5 verslagen was. Merijn van Wouden moest op het allerlaatste moment vervangen worden vanwege een tripje naar Kroatië.

Invaller Arthur Wagenaar was als eerste klaar. Helaas niet met het gewenste resultaat. Hij trapte in een openingsvalletje en werd pardoes matgezet. Zelf had ik desbetreffend valletje ook nog nooit gezien: 1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.Lc4 Pd4?!. Zwart wil natuurlijk dat je 4.Pxe5 (Arthurs zet) speelt, waarna 4…Dg5 eigenlijk al problematisch is. Er zitten allerlei grappen in, de dame op g5 en het paard op d4 zijn veel gevaarlijker dan de dubbele aanval op f7. Het beste voor wit is gewoon 4.0-0 met grote ontwikkelingsvoorsprong.

Tieme Braat had het geluk aan zijn zijde. Na een lastige opening rokeerde hij eigenlijk naar het gevaar toe. Zijn tegenstander dirigeerde al zijn stukken richting de witte monarch en het was eigenlijk wachten op het genadeschot. Dat kwam echter niet, zijn tegenstander wijfelde meerdere keren en Tieme won onverwacht in de tegenaanval. Een gelukkig puntje.

Wim van der Noort speelde mijns inziens de meest constante partij. Won in de opening twee pionnen en verbeterde in de fase daarna zijn stelling met gezond ogende zetten. Er viel een gaatje op de koningsvleugel waar de zwarte dame dankbaar gebruik van maakte en het punt werd overtuigend binnengehaald.

Anton Karhof speelde op bord 1 een partij met wisselende kansen. In de opening won Anton een pion maar moest deze in het middelspel weer teruggeven. Gebruikmakend van een steunpunt op e5 dresseerde wit een paard richting d6 welke Anton genoodzaakt was met de toren te slaan. Kwaliteitsverlies dus. Zwart had echter nog aardig wat tegenspel tegen de witte koning. De partij werd door een familieschaakje beslecht: …Pe4+ vorkte Kd2 en de ongedekte Df2. Er stond dan wel een pion op f3 maar deze was gepend door de dame op f5. Damewinst en daarmee feitelijk de partij.

Een keurige 3-1 overwinning dus. Gedetailleerde informatie over de desbetreffende competitie kan gevonden worden op:
http://www.nhsb.nl/index.php?pageID=2&seizoenID=2018&klasseID=687

Vanavond (2 april) is de laatste wedstijd in deze klasse tussen Waagtoren  en Degoschalm/Revanche. Indien Waagtoren minder dan 3 bordpunten haalt is ons viertalkampioen. Als het 3-1 wordt dan eindigen ZSC-Saende en Waagtoren precies tegelijk (ook het onderlinge resultaat is gelijk). Wint Waagtoren met meer dan 3-1 dan …  u raadt het al. Een spannende avond derhalve.

 

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Yuri Eijk op zondag 7 april 2019 om 12:13

http://www.sc-arisdeheer.nl/?p=7536

Het verslag van Aris de Heer (met alle partijen)


Gepost door Frank Tijdeman op donderdag 4 april 2019 om 22:51

Gefeliciteerd!!!


Gepost door Huib Middelhoven op donderdag 4 april 2019 om 11:11

Dank voor het verslag en gefeliciteerd!


Gepost door Jaron Rosegg op woensdag 3 april 2019 om 09:34

Leuk verslag en felicitaties voor team ZSC v!


Gepost door Yuri Eijk op woensdag 3 april 2019 om 09:28

UPDATE: Waagtoren verliest. ZSC-Saende kampioen!


Gepost door Yuri Eijk op woensdag 3 april 2019 om 09:28

UPDATE: Waagtoren verliest. ZSC-Saende kampioen!Contact | Formaliteiten