Kalender:
20-6Midzomernachtsfeest
Schaakquiz

Gepost door Yuri Eijk op dinsdag 7 mei 2019 om 20:58

DE ULTIEME SCHAAKQUIZ?

 

Beste schaakgenoten!

 

Graag nodigen wij jullie uit op de slotavond van ons schaakseizoen (dinsdagavond 21 mei, in ons clublokaal in De Pelikaan, Kervelstraat, Krommenie; aanmelden 19.50 uur, aanvang 20.00 uur) voor een bijzondere schaakavond…

 

EEN SCHAAKQUIZ, MET 64 SCHAAKVRAGEN, WAARONDER EEN KLEINE ZOEKTOCHT NAAR EEN CHESS MYSTERY GUEST EN ALS TOETJE

(VOOR DE WARE SCHAAKPUZZELAAR) ÉÉN EXTRA SCHAAKRAADSEL!

 

Weliswaar bestaat de quiz uit 64, over het algemeen genomen pittige vragen, maar met nadruk vermelden we dat voor deze quiz zeker géén schaakkracht (hoge elorating) vereist is. Algemene (schaak)kennis strekt zeker tot aanbeveling, maar – ook al moet je wellicht op een aantal vragen het antwoord schuldig blijven – het draait vooral om de wetenswaardigheden, verhalen, anekdotes waarmee quizmaster (en samensteller van de quiz) Cor van Dongen de vragen en antwoorden zal omlijsten. En… we gaan op zoek naar de Chess Mystery Guest!

De presentatie van de vragen zal in de grote zaal van De Pelikaan plaatsvinden aan de hand van een powerpointpresentatie-plus-mondelinge-toelichting.

 

Elke deelnemer ontvangt voorafgaand aan de quiz een scorelijst waarop hij/zij zelf de (punten)score mag bijhouden. In totaal zijn 500 punten te verdienen…

Eeuwige roem valt de winnaar van deze quiz ten deel, en misschien (zie hieronder) vallen er onder alle deelnemers nog wel enkele prijsjes te verdelen?!

 

Om het vrolijke karakter van de avond te onderstrepen, zullen er hapjes, kleine snacks, zoutjes, worst en kaas worden geserveerd. Drankjes (aan de bar) zijn voor eigen rekening.

In het verleden riepen wij deelnemers aan onze slotavond dikwijls op om zelf een klein prijsje voor de prijzentafel beschikbaar te stellen, een (vriendelijke) actie waaraan doorgaans goed gehoor werd gegeven. Ook nu doen wij deze oproep, maar, voor de goede orde: dit is zeker géén verplichting, al accentueert het natuurlijk wél de gemoedelijke sfeer waarin dit soort slotavonden plaatsvinden…!

 

In het kader van de inkoop van de “culinaire hapjes” alsmede in verband met het opstellen van de stoelen in de zaal, is het verzoek om je tijdig (gaarne uiterlijk twee dagen vóór de quiz plaatsvindt, dus s.v.p. uiterlijk zondag 19 mei a.s.) via c.vandongen1@hetnet.nlof telefonisch op 075-6350309 aan te melden. Ongetwijfeld ten overvloede: deelname is gratis.

 

De inschatting is dat de quiz (inclusief een kleine pauze) een kleine twee uur in beslag zal nemen. Rekent u dus maar op een eindtijd van 22.00 uur. We rekenen op een gezellige schaakavond, hopelijk met een groot aantal schaakquizdeelnemers. Natuurlijk staat het de echte schaak-diehards na afloop van de quiz vrij om elkaar op de 64 velden te bestrijden…

 

Namens het bestuur van SV Krommenie,

Kees Takken (voorzitter) en Cor van Dongen (secretaris-annex-quizmaster)

 

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten