Kalender:
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
7-6Interne vrijdag competitie ronde 29
10-6Interne maandag competitie ronde 37
14-6Interne vrijdag competitie ronde 30
17-6Interne maandag competitie ronde 38
Tienkampen Corus 2004 Zevende Ronde

Gepost door Dirk-Willem Swart op vrijdag 23 januari 2004 om 20:01

Vrijdag 23 januari.

André Breedveld heeft vandaag verloren. In een lopereindspel van gelijke kleur met een pion minder heeft André lang taai weerstand geboden. Op een gegeven moment dekte de vijandelijke koning de opmars van de vrijpion alsmede was de monarch er als de kippen bij om de nieuwe koningin met open armen aan de overkant te ontvangen (lees: te dekken).
Hans Galjé heeft gewonnen met wit van de twaalfjarige Poolse jongen genaamd Leniart.
Ben van de Bergh heeft met wit in de Fischer aanval van het Siciliaans zijn dame geruild tegen drie lichte stukken. Eenmaal zijn stukken goed geposteerd hebbende, viel de stelling van zwart als rotte cement uit elkaar.
Ben leidt weer in zijn groep!
Henk van de Eng heeft vandaag beter gestaan. Penninkje gemaakt, en jammerlijk zijn torentje weggegeven toen de penning was opgeheven en hijzelf niet
adequaat reageerde.
Martin Oudejans heeft met wit een remise bewerkstelligd. Zijn ruimtelijk overwicht was wederom niet voldoende voor de winst.
Pim Hoff heeft vandaag gewonnen.
Mels van de Water heeft vandaag remise gespeeld tegen de heer Barteling.
Ron Swart heeft keurig zijn partij met wit in winst omgezet. Kenmerkend is dat Ron alle zwart partijen heeft verloren en alle wit partijen heeft gewonnen.
Gerard van de Berg kon ondanks een geweldige aanval met dame en twee lopers de winstweg niet vinden en schikte vlak voor de tijdnoodfase in remise.
Dirk-Willem Swart speelde met zwart de Marshall Attack totdat de tegenstander het spoor bijster was en een kwaliteit verloor. De tegenstander heeft in de partij vijf keer de klok van de buren ingedrukt!
Toon Karhof ruilde met zwart bekwaam de laatste lopers en dames van het bord om vervolgens met Jesse Owens (a-pion) onhoudbaar te gaan promoveren.
Jan Michel heeft zijn partij verloren.
Piet Prast heeft geremiseerd.
Carmen Breedveld heeft jammer genoeg verloren.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten