Kalender:
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
corus ronde 1

Gepost door André Breedveld op zaterdag 22 januari 2005 om 11:24

De opkomst van ZSC Saende spelers in het Corus toernooi is beter dan in onze binnencompetitie. Vandaag telde ik 17 clubgenoten achter de borden in een volgestouwde sporthal. Helaas verre van optimale speelomstandigheden, omdat de organisatie traditioneel een randprogramma heeft ingelast voor schaaktoeristen, zoals politici uit Den Haag, journalisten en meisjes van dertien. Pas komende maandag lijkt de situatie enigszins genormaliseerd, maar dan staan de gevoelige zielen op fikse achterstand.

We zijn verdeeld over de groepen twee tot en met negen, Mark Grondsma is met veertien jaar de jongste en Piet Prast met bijna 83 jaar de oudste van ons gezelschap. Met hen hebben we ook de twee spelers genoemd die veruit over de meeste energie beschikken. Piet de Verschrikkelijke hakte in café De Zon zijn opponent van het bord en Mark kan er geen genoeg van krijgen en schuift vanavond gewoon aan in de interne. Rene had vorige week nog zijn netwerk aangesproken om ons talent in groep 3 te krijgen, maar ving bot.

Dirk Willem is de enige speler die niet is ingedeeld in een tienkamp, maar in een grote open groep.  

Voor de bezoekers zet ik de indeling even op een rijtje. Het schema wijst u de weg in de sporthal naar uw favoriete clubgenoot:

Andre (2a), Ben (2c), Hans en Albert(2e), Henk G (4g), Mark G (4h), Pim(5b), Henk vd E(5c), Mels (5h), Martin (5j), Dirk (5z), Toon (6g), Jan(8b), Carmen (9b), Piet(9c

Onze geluksvogel was zondermeer Albert Toby. Hij had als reserve het geluk dat uit de groep van Hans Galje een speler wegviel zodat hij toch mocht aanschuiven tegen een Griekse veteraan. Albert zag alle kanten van het bord maar zijn tegenstander ging in gewonnen stelling door de vlag.

Ik verloor van Ted Barendse die vorig jaar in de meestergroep tot mootjes werd gehakt. Vlak voor het einde miste ik een kans op remise.

Uitslagen:

Carmen 0, Piet Prast 1, Mark en Henk Grondsma 1, Mels vd Water ½, Pim Hoff ½, onze journalist 1, Jan Michel 0, Toon Karhof 1, Hans Galje 1, Albert Toby 1, Andre 0, Martin Oudejans0,, Dirk Willem Swart 1/2, Henk van der Eng ½,,  Ben van der Bergh 0.

 

 

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten