Kalender:
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
corus ronde 2 en 3

Gepost door André Breedveld op zondag 23 januari 2005 om 22:07

In het stormachtige, koude en naargeestige Wijk aan Zee vonden de schakers van ZSC Saende in de luidruchtige sporthal geen veilig onderkomen. Onze kwart clubgenoot trekt zich van de twijfelachtige speelomstandigheden nog het minst aan, want bij Hardenberg is hij het nog veel erger gewend.

Hij kent een vliegende start en het lijkt er op of zijn tegenstanders er alles aan doen om Gallie groepswinnaar te laten worden. Zaterdag wist de beul af te wikkelen naar een eindspel met eeuwig schaak op de vijandelijke koning. Zijn tegenstander dacht uit het schaak te lopen en verloor daarbij zijn volle verstand en nog erger zijn dame. Vandaag zat hij een toreneindspel af te kluiven, kritisch gevolgd door Chris de Saegher en ik. Volgens ons potremise, maar de opponent verdedigde zich op een tenenkrommende wijze en zulke buitenkansjes moet je een Galje in vorm niet gunnen natuurlijk. Een flitsende start, en niemand die maar enigszins in zijn buurt komt.

Onze andere vertegenwoordigers in de sterk bezette tweede groep hebben voor Pasen al de nodige eieren ingeslagen. Ben is vorig jaar gepromoveerd en krijgt het zoals wel werd verwacht zwaar te verduren. Na twee nederlagen scoorde Ben vandaag een plus remise. Albert moppert over zijn slechte vorm. Het matige, maar winnende optreden in de eerste ronde, werd gevolgd door twee triest stemmende partijen. Albert kan heel diepzinnig en sterk spelen; wie weet komt komende week het herstel.

Na een domper op zaterdag zat ik vandaag volkomen gedemoraliseerd achter het bord. Van mijn karakter heb ik het nooit moeten hebben. Binnen de kortste keren stond ik volledig aangeveegd en een pion achter. De enige compensatie bestond in het gepijnigde gezicht van de man tegenover mij, die er nooit in slaagde mijn waanzinnige zetten te voorspellen, langzaam maar zeker aan zichzelf begon te twijfelen en uiteindelijk de greep op de gebeurtenissen verloor.

Chris, de Witte Paarder die op de sympathie van vele clubgenoten kan rekenen, beleeft een rot seizoen en ook in Corus is het lek nog niet boven. Twee nullen alweer, niks voor een speler van zijn kaliber.

Henk en Mark Grondsma vielen wat terug. Mark die vrijdagavond van Huib won heeft de boog misschien toch overspannen, want op zaterdag kwam hij weg met een benauwde remise volgens een waarnemer en vandaag verloor ons talent.

Henk vd Eng doet het degelijk, en heeft uitzicht op een hoge klassering. Vorig jaar viel hij echter ver terug, dus dat moet hem niet nog eens overkomen.

Dirk Willem scoort ook twee halfjes en een overwinning, de score waar "IJzeren"Tigran Petrosian het patent op had. Dirk zal echter eens wat aan zijn karakter moeten veranderen om een kans op promotie te maken. Alleen wie durft te verliezen zal ooit winnen.

Martin kende weer een professionele voorbereiding, twee remises uit drie is echter erg mager.

Tweemaal bleek een gunstig eindspel net niet gewonnen.

Ries speelt al jaren in de kelder van Corus en dat begrijp ik niet zo goed want hij kan een gedegen partij spelen. Na Hans zet hij de beste score neer.

Mels verloor vandaag in gewonnen stelling een stuk en liep hardop te grommen als een gewonde beer.

Toon en Jan Michel moeten alle zeilen gaan bijzetten, terwijl Carmen vandaag voor de derde achtereenvolgende keer verloor. Maar ze ging wel op de foto met gast Super GM Vassily Ivanchuk, die er speciaal zijn pet voor afdeed.

Ten slotte nog een correctie; in het vorige verslag schatte ik Piet Prast met 83 erg jong in. In werkelijkheid wordt Piet in februari 89 jaar en is hij nog volop in de strijd om de prijzen. Daarvoor neem ik mijn pet af.  

Corus toernooi Wijk aan Zee 2005 na ronde 3
                                            
  Naam en groep    Ronde     1          2          3          4          5          6          7          8          9                                              v         
Andre Breedveld (2A)          0          0          1              

Ben vd Bergh (2C)                0          0          1/2      

Hans Galje (2E)                    1          1          1

Albert Toby (2E)                   1          0          0

Henk Grondsma (4G)           1          0          0                                 

Mark Grondsma (4H)           1          1/2       0

Pim Hoff (5B)            1/2       1/2       0                                

Henk vd Eng (5C)                 1/2       1/2       1

Mels vd Water (5H)             1/2       0          0                     

Martin Oudejans (5J)           0          1/2       1/2

Dirk Willem Swart (5Z)        1/2       1          1/2

Toon Karhof (6G)                 0          0          1/2

Jan Michel (8B)                    0          1/2       0

Ries v Raaphorst (8E)          1          1          1/2

Carmen Breedveld (9B)       0          0          0

Piet Prast (9C)                       1          1R       1/2      
                                   

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten