Kalender:
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
Noord Hollands kampioenschap

Gepost door André Breedveld op zondag 10 april 2005 om 12:55

Noord Hollands kampioenschap
Mooie prestatie Ben, vette buit voor Mark

Op de roddel pagina zal druk worden gespeculeerd over het dramatische falen van André Breedveld, nota bene tweevoudig NH kampioen. De messen zijn gescherpt.

Dirk Willem denkt de reden te weten “Ik zet al m’n geld nog liever op een kreupel renpaard dan op Breedveld. Hij is een onverbetelijke geldwolf, maar nu heeft hij zijn eigen capaciteiten schromelijk overschat. Hij had minimaal een groep lager moeten inzetten om kans te maken op € 100,00”. Edwin: “The hell is going on. Is er iemand die me kan vertellen waarom Breedveld meespeelde in groep 1 en Mark in groep 2? Andersom leek me logischer”Erik:“Op zon’n manier onze club te kijk zetten is gewoon niet netjes”.Laura:“Dit zal hem leren. André, denk nou toch eens een keertje na!! Ja, ik heb het tegen jou!”. Huib:“Schaakvereniging Krommenie belde me net. Ze zien toch maar liever af van zijn diensten. Begrijpelijk, hij viel slechts op door veel misbaar. Dankzij deze wanbetaler, pas vorige week loste hij zijn contributieschuld over 2004 af, werd ik door de kascommissie zwaar gekapitteld. En hij heeft mijn geleende pen ook nog eens achterover gedrukt”.Yuri:”Als je het mij vraagt, die zie je nooit meer terug!”. Wim: “Kleine criminaliteit komt veel voor in kringen van algemene ontwikkeling”. Remco:”Uit principe heb ik liever geen mening, maar als jullie het dan toch willen weten…Dankzij mijn falende competitiesysteem dreigt hij zich nog voor het eerste te plaatsen. Ik ga dus nog enkele wijzigingen aanbrengen, maar dat kan nog even duren want eerst moet ik moet de kleintjes verschonen!”. Jesper:”Laten we met z’n allen afspreken dat we op de site respectvol met elkaar omgaan.” Machiel: “Goedemorgen allemaal!”.
(Wilt u op de hoogte zijn van alle ins en outs binnen onze oergezellige vereniging? U vindt schaken eigenlijk afgezaagd, en speelt met frisse tegenzin jaarlijks tien interne partijtjes die recht geven op een plaats in ons eerste of tweede? Echter, u roddelt heel graag op niveau? Maak dan geen seconde langer van uw hart een moordkuil! Voor het luttele bedrag van

 € 95,00 per jaar bent u de trotse bezitter van een uniek wachtwoord en opent u de toegangspoort tot het besloten en beveiligde gossip – domein. Dit is nota bene inclusief de korte stoomcursus “Met een korreltje zout: Snel en succesvol plagen zonder nadenken” van niemand minder dan de bekende verslaggever René (“Privé”) Hennipman (u weet wel, die van het Corus Journalisten toernooi ).

Bijna hadden tientjeslid Galjé en ik vandaag ontbroken. Beiden verkeerden we in de rotsvaste overtuiging dat op zondag de laatste twee ronden gespeeld zouden worden. Door stom toeval werden we beiden gered door de gong.

Veel plezier hebben we niet beleefd. In de wandelgangen bespraken we vooral onze verschillende vormen van dementie. Bij Gallie zit het klagen in zijn bloed, en met het vorderen van de jaren begint zwaarmoedigheid bij de Prog Wahalla Rocker steeds meer de overhand te krijgen. In de middaguren werd hij in sneltreinvaart geplet door een Wolga van de ontspannen en onverstoorbare Yong Hoon de Rover, onze clubkampioen in 1998 en van Purmerend in 2001 (Yong Hoon is trouwens zeer te spreken over deze site!). Vaag herinnerde Hans zich een artikel te hebben bestudeerd, maar de pointes waren de grijze hersencellen ontschoten. Hij speelt helemaal geen interne competitie meer en de Kei uit de Russische buurt heeft niet de natuurlijke aanleg om dit te compenseren.

Ik sloot het toernooi af aan het laagste bord, en deed dat in stijl door met enige moeite, en de vlag op vallen, remise te maken met een paard voorsprong. Het gebrek aan serieuze partijen en spanning in de huidige interne lijkt mij op te breken. Een speeltempo met versneld uitvluggeren blijkt mij intussen voor onoverkomelijke problemen te stellen vanwege mijn trage begrip.

Bijna aan de andere kant van de zaal zat Ben tegenover de geduchte en sluwe Piet Peelen (IM, vele jaren hoofdklasser bij Amstelveen en nu speler/trainer bij Purmerend), volop in de strijd om het vergaren van eeuwige Noord Hollandse roem! Ik had ter plekke mijn misprijzende artikelen over zijn prestaties in Corus aan stukken gescheurd en publiekelijk opgegeten als Ben voor een sensatie had gezorgd. Misschien had hij terecht een mestkar gehuurd om mij, besmeurt met pek en veren, ten toon te stellen op de Dam. De finale klapper bleef uit, ondanks de fanatieke steun van vrouw, dochter en broer, maar vier uit zes is zondermeer een ijzersterke prestatie. De andere verliespartij leed Ben in de derde ronde tegen de nieuwe Noord Hollandse kampioen Rick Duijker. Ik kan Ben niet genoeg prijzen voor zijn prestatie, want tussen zijn slachtoffers bevond zich ook een speler van het ijzersterke Purmerend 1. Ben werd door de voorzitter van de provinciale schaakbond, de heer De Weerd, uitbundig geprezen en door de deelnemers terecht onthaald op een stevig applaus.

Rick zelf vond het niet veel voorstellen wat hij had laten zien, “ik heb maar wat gedaan”. Maar dat volstond nog altijd om in de laatste ronde koploper Peter Doggers op te rollen.

Enkele jaren geleden, toen ik een Corus tienkamp won, was Rick een van mijn grootste concurrenten. Hij opende toen nog steevast met 1. c3 om na 1…e5 met 2. c4 een Siciliaan met wit te spelen. Geen openingskenner (nu de Trompowski, na 1.d4 Pf6 2.Lg5 en dan maar zien) maar wel iemand die in het verloop van de partij genoeg goede zetten doet om een 2200+ speler te zijn.

Jammerlijk voor de strijd in de top was het uitvallen van Pieter Hopman, als gevolg van ziekte.

In groep B stelde de wedstrijdleiding, waaronder de leergierige stagiaire Huib, enigszins teleur door Martin in zes ronden te koppelen aan vier clubgenoten! In het verweer werd het indelingssysteem heilig verklaard en dat is altijd weer de bekende uitvlucht van moderne arbiters, die plotseling alle verantwoordelijkheid afschuiven.

Mark had daar geen last van. De aspirant had alle clubgenoten op ruime afstand gespeeld. Een remise in de laatste ronde volstond om beslag te leggen op het grote geld. Hoe lang moet een jonge vakantiekracht daarvoor ploeteren achter de kassa van een supermarkt?

Mark, namens alle gossipers en mij, van harte gefeliciteerd!! In de C groep speelden onze ouwe rotten Jan en Piet geen rol van betekenis, maar het doet mij altijd weer goed hen bezig te zien. O ja Jesper, complimenten voor de prachtige foto reportage!!          AB 

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten